Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 september, 2017

Scroll to top

Top

No Comments

Virtuellt: Hela Sverige i Minecraft | Revue.se

Sebastian Plengier Ehrnfelt

Virtuellt: Hela Sverige i Minecraft: Wow. Visst har vi sett häftiga byggen i Minecraft tidigare, men aldrig något sånt här. Det är Svenska Lantmäteriet som nu gjort det möjligt att bygga hela Sverige enligt karta i spelet Minecraft. 

Minecraft som tidgare köptes upp av Microsoft har under det senaste året bara ökat i antalet spelare. Det har även varit diskussioner om huruvida man ska börja implementera spelet i skolundervisningen.

Sverige i Minecraft

Lantmäteriet bjuder alla dataspelsanvändare på en tidig julklapp. Med start den 18 december släpps nämligen en landskapsmodell över Sverige i det populära datorspelet Minecraft. Modellen bygger på Lantmäteriets nationella kartor och höjddata. Det innebär att hela landet kommer att finnas som en virtuell och spelbar värld i spelet.

Hela landet kommer att finnas som en virtuell och spelbar värld i Minecraft. Danmark och Norge har tidigare lanserat kartdata i Minecraft-format, men den svenska varianten från Lantmäteriet kommer att vara mer detaljerad i och med att vägar och järnvägar finns med. Dessutom skall en funktion för teleportering byggas in för att lättare hitta till sin stad och stadsdel.

– Det kommer också att finnas möjlighet att avgränsa ett geografiskt område som man vill använda, till exempel en kommun, och vi hoppas på en utökad igenkänning och därmed förhöjd spel- och lokalkänsla, säger Peter Nyhlén, chef för Lantmäteriets tillhandahållande av kartor och geografisk information.

Kika in hur Sverige i minecraft ser ut via videon ovan och kommentera gärna projektet nedan.

Mer information finns via följande länk! Lantmäteriet