Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 oktober, 2020

Scroll to top

Top

H.M. Konungen på besök till Canons huvudkontor i Japan

H.M. Konungen på besök till Canons huvudkontor i Japan
Sebastian

Kung Carl XVI Gustaf och IVA-gruppen välkomnades av Mr. Fujio Mitarai, Canons Chairman och Chief Executive Officer. Därefter följde demonstrationer av Canons tekniker för framtida bildbehandling, sensorer och objektiv samt tekniker inom hälso- och sjukvård. I demonstrationerna ingick bland annat Canons 8k-kamera, 8k-display, taktil print från nästa generations storformatskrivare, högkänsliga nätverkskameror samt tekniker för medicinsk diagnostik.

– Vi känner oss hedrade över att få välkomna H.M. Konung Carl XVI Gustaf och IVA?gruppen till Canon Inc., och att få möjlighet att demonstrera våra innovativa tekniker inom bildbehandling och våra framtida konceptuella tekniker, kommenterade Mr. Fujio Mitarai. Canons relation till Sverige började 1970, när Canons Svenska bildades i Stockholm för att ta hand om direktförsäljning. Ända sedan dess har den regionen varit en fortsatt nyckelmarknad för oss. Och den har stärkts via det svenska NVS-företaget (Network Visual Solutions) Axis Communications AB, som nu ingår i Canon Group. Vi ser fram emot fortsatt kompanjonskap och samarbete med Sverige, ett samarbete som inriktar sig på att förbättra teknik och innovationer både inom myndigheter, företag och den akademiska världen.

Det här är 23:e gången som H.M. Konungen deltar i IVAs RTM. Delegationen leds av IVAs preses Leif Johansson och deltar gör också IVAs vd Björn O. Nilsson. I delegationen ingår dessutom 27 viktiga företrädare för Sveriges näringsliv, myndigheter och den akademiska världen.

– Vi är väldigt imponerade av besöket på Canon i Japan, kommenterade delegationsledare Leif Johansson, IVA´s preses. – Företagets avancerade tekniker gör dem världsledare inom detta område.

Temat för RTM 2016 är ‘moderna Japan och de viktigaste områdena innefattar: