Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Clean Bandit till Isle of MTV

Clean Bandit till Isle of MTV
Sebastian

– Vi växte upp med MTV så det är en stor ära att få spela på Isle of MTV. Vi har inte gjort så många spelningar den sista tiden eftersom vi har fokuserat på arbetet med vårt nya album. Den första singeln kom ut förra veckan och det känns så kul att få dela vår musik igen, och speciellt med MTV, säger Clean Bandit.

De brittiska bandet Clean Bandit har släppt en rad hitsinglar och deras stora genombrott kom 2014 med singeln, ”Rather Be, med gästsångerskan Jess Glynne. Den toppade singellistan i Storbritanien och Irland och har över en halv miljard visningar på YouTube, och finns på deras debut album ”New Eyes”. Clean Bandit blandar klassiska instrument med elektroniska inslag och bandet har ingen sångare utan tar in olika gästartiser till varje låt. Jake Pattersson, Luke Pattersson, Grace Chatto och Neil Amin Smith har sålt över 12 millioner singlar och 1.6 millioner album. Bandets senaste singel ”Tears”, med gästsångerskan Louisa Johnson har släpps nyligen.

Det lokala bandet, Airport Impressions, som just nu gör en Europa-turné, spelar också på musikfestivalen i år.

Nytt för i år är att fans kommer att kunna se Isle of Malta på www.isleofmtv.com, där showen direktänds samt via hashtaggen #IsleofMTV. Det går även att följa Isle of Malta på Snapchat Live Story. MTV’s Snapchat Discover kanal kommer att släppa artiklar, videos och intervjuer med artisterna fram till festivalen.

Ett samarbete mellan MTV och Malta Tourism Authority möjliggör att gratiskonserten hålls på Il-Fosos Square, Malta tisdagen den  28 juni.