Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 augusti, 2020

Scroll to top

Top

Nixu utökar sin redan stora satsning på den svenska marknaden

Nixu utökar sin redan stora satsning på den svenska marknaden
Sebastian

Cybersäkerhetsföretaget Nixu har haft en snabb tillväxt internationellt de senaste två åren och då framförallt med sin omfattande satsning på den svenska marknaden. Europoint, Safeside Solutions och Bitsec, tre cyberspecialistföretag som alla har gått samman med Nixu som nu är ett av nordens största cybersäkerhetsföretag med över 300 specialister.

Nu fortsätter satsningen, en filial till Nixus välrenommerade cybersecurity defense center i Helsingfors (Nixu CDC) slår upp dörrarna i Stockholm under början av 2018. På Nixu cybersecurity defense centers hittar vi några av världens bästa specialister inom teknisk analys och forensik. Deras jobb är att övervaka företags hela ekosystem av information samt att identifiera hot och utreda incidenter 24 timmar och dygnet, 7 dagar i veckan.

”Det är inte länge en fråga om ens företag kommer bli hackat utan när. Ett cyber defense center kontrollerar löpande inte bara vad som händer i företagets system utan belyser även omvärlden (dark web) för att så långt det är möjligt förhindra att incidenter inträffar. Med Nixu CDC följer specialisterna kritiska affärsprocesser snarare än att administrera ett fåtal säkerhetskontroller såsom tex en brandvägg.” berättar Jesper Svegby på Nixu i Stockholm.

“Vi har jobbat med ett flertal av Sveriges största företag sedan tidigare men nu ser vi fram emot att möta marknadensbehov med fler än 60 cyberspecialister på plats runt om i landet och ett mycket efterfrågat cybersecurity defense center. säger Petri Kairinen, CEO på Nixu Corporation.

Som del i Nixus internationella satning har Bitsecs före detta CEO, Jesper Svegby utsetts till Chief Commercial Officer och medlem i Nixus ledningsgrupp. Jespers roll är mycket viktig för Nixus internationella tillväxt och han kommer att bidra med stora kunskaper från sina tidigare roller inom strategisk försäljning och affärsutveckling internationellt.

”Vi ser fram emot att Jesper Svegby bidrar med uppskattad internationell kompetens i vårt ledningsteam och arbetar för ökad försäljning- och marknadsutveckling i Sverige och på våra andra marknader”, säger Petri Kairinen, Nixu CEO.

Nixu Corporation

Tags