Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 12 maj, 2021

Scroll to top

Top

Nu släpps andra delen av Samvetsmakaren som ljudbok

Nu släpps andra delen av Samvetsmakaren som ljudbok
Sebastian

Blev du – som många andra – uppslukad av den första delen av KG Johanssons science fiction-trilogi Samvetsmakaren? Nu kommer den andra delen, Under den döende stjärnan, i den serie av ljudböcker som Hoi Förlag ger ut i en ny satsning.

KG Johansson, författare och Sveriges första professor i rockmusik, har blivit prisbelönad för både sina musikverk och sina science fiction-böcker, bland annat för Samvetsmakaren när den kom i tryckt bokform 2013 som ett enda 720-sidigt verk. Berättelsen fick fina recensioner, bland andra av Jean Bolinder i DAST Magazine, som särskilt framhöll författaren själv:

”Det står redan klart att KG Johansson är en ytterst begåvad författare, som vågar göra rymdresor i psykets alla hemligaste avkrokar. Han når främmande och okända världar som vi alla kan känna att vi bär i vårt innersta.”

Även Swedish Zombie ville hylla en av Sveriges mest begåvade författare inom sin genre:

”/…/ vågar påstå att jämte Karin Tidbeck är KG Johansson i en klass för sig inom svensk fantastik.”

I den första delen, som heter just Samvetsmakaren, fick läsaren stifta bekantskap med 17-åriga Aly som har vuxit upp i en lantlig och ålderdomlig värld, men nu kastas ut i det myllrande imperium som är människans hörn av Vintergatan. Hans situation gör det nödvändigt för honom att arbeta inom något som kallas för Kyrkan. Trots sitt namn är Kyrkan religiöst obunden – den verkar för att lösa konflikter och skapa förståelse överallt inom imperiet.

I andra delen avancerar Aly som tjänare inom Kyrkan. Något illavarslande tycks hända i galaxens centrum, och när ett skepp utrustas för att färdas åt det hållet ska Aly följa med. Vad som verkligen händer visar sig vara något som ingen kunde ha förutsett.

Under den döende stjärnan är inläst av skådespelaren Magdi Saleh. Sista delen har undertiteln Omega och finns att lyssna på från och med den 5 februari.

Utkommer 5 januari.

Tags