Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 12 maj, 2021

Scroll to top

Top

Palo Alto Networks lanserar träningsprogram för att stoppa IT-attacker

Palo Alto
Sebastian

Palo Alto Networks® (NYSE: PANW) introducerar nu Cyber Range, ett träningsprogram med realistiska övningar för företag som vill öva för att bättre kunna hantera IT-attacker. Cyber Range innehåller simulerade attacker med olika malware och ger säkerhetsspecialister möjlighet att stärka sin förmåga att kunna förebygga och hindra IT-attacker.

De som ansvarar för säkerheten på företag och myndigheter behöver idag kunna hantera en allt mer komplex och föränderlig hotbild. I takt med att kostnaden för att genomföra IT-attacker sjunker blir attackerna mer avancerade, och brottslingar kan exempelvis använda flera separata metoder för att lyckas med sitt angrepp.

Genom Palo Alto Networks Cyber Range kan säkerhetsspecialister lära sig mer om IT-attacker och bli mer effektiva i att hantera dem. Samtidigt kan de dra lärdomar om hur organisationens processer och kommunikation kan förbättras. De verklighetsnära övningarna inkluderar IT-attacker som består av en eller flera angreppsmetoder som uppdateras kontinuerligt så att de förblir relevanta och motsvarar de senaste hot som finns i omlopp.

Detta innebär att scenarierna inkluderar metoder för att stoppa de malware och ransomware som orsakat stora störningar hos en rad företag och myndigheter de senaste åren. Cyber Range ger även möjlighet att lära sig hur man känner igen och arbetar preventivt i realtid i Palo Alto Networks nästa generations säkerhetsplattform.

”IT-attacker behöver för att kunna hanteras på ett effektivt sätt mötas av innovativ teknik, välutbildade säkerhetsspecialister och välfungerande säkerhetsprocesser. Palo Alto Networks Cyber Range testar alla dessa tre aspekter, vilket gör att säkerhetsansvariga blir bättre på att skydda sina organisationer mot dagens komplexa attacker. Det är idag brist på sådan kunskap, vilket även är anledningen till att Palo Alto Networks nu arbetar tillsammans med sina kunder för att stärka säkerhetsspecialisternas förmågor och verktyg. Då kan de också bli mer framgångsrika i att förebygga IT-attacker”, säger Mark McLaughlin, styrelseordförande och vd, Palo Alto Networks.

Ett första center för Cyber Range invigs nu i Amsterdam. Det kommer tills vidare stödja hela Europa, Mellanöstern och Afrika. Centret invigs idag av Palo Alto Networks vd och styrelseordförande, Mark McLaughlin. Fler platser kommer invigas under 2018.