Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

PC

Huawei visar upp MateBook X Pro och MediaPad M5

Huawei visar upp MateBook X Pro och MediaPad M5
Sebastian

Under ett exklusivt lanseringsevent presenterade Huawei i dag nyheterna MateBook X Pro, världens första bärbara dator med FullView-skärm, samt surfplattor ur serien Huawei MediaPad M5. Produkterna präglas av en vacker design på såväl utsidan som insidan och passar lika bra på jobbet som i hemmet eller på språng.

Både Huawei MateBook X Pro och Huawei MediaPad M5 kombinerar en krispig och klar skärm med kraftfulla hårdvaruuppdateringar och intelligent mjukvara, för den bästa av mobila datorupplevelser.

— I dag vill kunder ha mer, de förväntar sig att tekniken både ska vara kraftfull och anpassningsbar. På Huawei är vi måna om att utveckla enheter som uppfyller den här typen av förväntningar och skapa upplevelser som gör datoranvändning i vardagen till något extraordinärt. Huawei MateBook X Pro och Huawei MediaPad M5 ligger i framkant vad det gäller en ny generation av högpresterande mobila datorupplevelser som förbättrar flera aspekter i användarens liv, säger Richard Yu, vd för Huawei Consumer Business Group.

Huawei MateBook X Pro
Huawei MateBook X Pro är den första bärbara datorn med Huawei FullView-skärm. Datorn har en storlek på 13,9 tum och en 3K-skärm med en helt ny 10-punkters touchskärm som stödjer en upplösning på 3000 x 2000 pixlar och bildformatet 3:2. Enheten har en stilren design i metall tillverkade med diamantskärnings- och sandblästringsteknik. Tack vare detta är datorn endast 14,6 mm tunn och väger så lite som 1,33 kg, vilket gör den mycket bekväm att bära med sig. Huawei MateBook X Pro finns tillgänglig i två färger: Space Gray och Mystic Silver.

Datorns högkvalitativa design går hand i hand med dess prestanda. Enheten som är en av de kraftfullaste och lättaste bärbara datorerna på marknaden drivs av åttonde generationens Intel® Core ™ i7- eller i5-processor och har en diskret NVIDIA® GeForce® MX150-grafik med 2 GB GDDR5[1]. Datorn har ett ljudsystem från Dolby Atmos Sound System. Högtalarna från Dolby Atmos är anpassningsbara och erbjuder ett ljud som kan placeras exakt och flyttas i ett tredimensionellt utrymme. Med Dolby Atmos Sound System flödar ljudet ovanför och runt användaren. Batteriets kapacitet om 57,4 Wh i kombination med Huaweis konstruktion som tillåter låg energiförbrukning erbjuder enheten upp till hela tolv timmars 1080P-videouppspelning, 14 timmars vanligt arbete eller 15 timmars surfande på webben.[2]

Huawei har tillämpat flera av sina innovativa smartphonetekniker på Huawei MateBook X Pro för att kunna erbjuda enkla och snabba upplevelser. Utvecklad av Huawei för MateBook X-serien har MateBook X Pro en uppgraderad och snabb strömknapp med fingeravtrycksläsare (2.0). På så sätt kan användaren logga in på Windows-skrivbordet på endast 7,8 sekunder, eller 6,6 sekunder från viloläge. Enhetens kamera är försänkt och diskret placerad på tangentbordet. Användaren behöver endast trycka på en knapp för att kameran ska komma fram, vilket erbjuder använder integritet när kameran inte används. Detta bidrar också till en bättre upplevelse av FullView-skärmen. Tack vare en adapter som stödjer snabb USB-C-laddning som också stödjs av många smartphones räcker det med endast en laddare när användaren är på resande fot. Huawei Share tillåter användaren att snabbt och enkelt dela bilder och filer utan problem med USB-kompatibilitet. Wi-Fi-överföringshastigheten når upp till 20 Mbps, vilket motsvarar 100 gånger snabbare hastighet än Bluetooth.

Huawei MediaPad M5-serien
Huawei MediaPad M5-serien är världens första surfplatta med 2,5D-glasskärm som bidrar till enastående visningsupplevelse och en bra känsla i handen. Enheten har en 10,8-tumsskärm och tar seriens ikoniska design till en ny nivå tack vare en slät metallkropp och en u-formad antennkonstruktion som är såväl ergonomiskt som estetiskt tilltalande. Surfplattan är tillgänglig i två färger: Champagne Gold och Space Gray.

Med Huawei MediaPad M5 kan användaren ta med sig en värld av underhållning vart de än går. 2K-skärmen som är ClariVu 5.0-förstärkt fångar även de finaste detaljerna medan intelligenta algoritmer säkerställer att filmer är skarpa och klara. Surfplattan har totalt fyra högtalare som är utvecklade av ljudexperten Harman Kardon och besitter Huawei Histen-tekniken för imponerande 3D-ljud. Enheten stödjer högupplöst ljud.

Enheten drivs av en Kirin 960-processor för bästa möjliga prestanda, oavsett om användaren spelar spel, surfar på webben eller svarar på mail. EMUI 8.0 bidrar till en enkel och användarvänlig upplevelse. Surfplattan besitter ett batteri på 7,500 mAh, vilket erbjuder en lång batteritid och kompletteras med Huaweis snabba laddningsteknik QuickCharge.

Huawei MediaPad M5 har optimerats tack vare en så kallad Desktop View som förbättrar navigationen för produktivitetsrelaterade aktiviteter. Detta inkluderar ett aktivitetsfält och enkel åtkomst till filer för såväl delning som redigering. Enheten besitter också Pogo Pins som tillåter tangentbord att ansluta till surfplattan, allt för att förbättra produktiviteten ytterligare. I Sverige kommer det finnas ett tangentbord tillgängligt som tillbehör för Huawei MediaPad M5.

Priser och tillgänglighet
Säljstart för HUAWEI MateBook X Pro i Sverige är ännu inte fastställt.

  • Rekommenderat butikspris för i5/8/256/MX150/Win pro/inc matedock2: 15 990 SEK
  • Rekommenderat butikspris för i7/8/512/MX150/Win pro/inc matedock2: 17 990 SEK

Säljstart för HUAWEI MediaPad M5, 10,8 tum i Sverige är andra halvan av mars. Förhandsbokning är dock redan möjligt hos utvalda återförsäljare.

  • Rekommenderat butikspris för wifi/64gb: 4 490 SEK
  • Rekommenderat butikspris för lte/64gb: 4 990 SEK